Is het bod van Prosus op Just Eat logisch?

24-10-2019 – Op dinsdag 22 oktober bood Prosus £710 per aandeel voor Just Eat PLC. Is het bod van Prosus op Just Eat logisch? Just Eat geeft de voorkeur aan de voorgenomen fusie met Takeaway.com. Maar is dit het begin van een biedingsoorlog? We bespreken het bij BNR Zaken.

Is het bod van Prosus op Just Eat logisch?

Het bod van Prosus lijkt opportunistisch. Eerder bereikte Just Eat al een akkoord met Takeaway over een fusie. Aandeelhouders van JustEat leken ontevreden met het bod van Jitse Groen en Takeaway dat geheel in aandelen is. Sindsdien daalde de koers van beide bedrijven en Prosus biedt nu minder dan de oorspronkelijke waarde van Takeaway. Daarnaast is het een bod in contanten. Prosus beargumenteert dat het 20% hoger is dan de huidige waarde van het Takeaway bod. Maar biedt het wel meer waarde voor beleggers? We vragen het ons hardop af bij BNR Nieuwsradio\’s Zaken…en geven tegelijkertijd een advies aan Prosus wanneer het wel aantrekkelijk zou zijn.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u hier in!

Scroll naar boven