De kerstman zit te denken..

Wat mag je in 2019 nog schenken?

\"\"

Het kwam deze week al voorbij in de fiscale eindejaarstips van het FD. Denk eraan, nu het jaareinde nadert, wat je nog aan schenkingsvrijstelling kunt benutten.

Omdat we richting het einde van het jaar gaan wijzen we nog even op de schenkingsvrijstellingen van 2019:


In 2019 mag je als ouders per kind € 5.428 schenken. Dit is de jaarlijkse vrijstelling voor schenkingen van ouders aan hun kind. 

In 2019 mogen opa’s en oma’s € 2.173 per kleinkind schenken. Dit is de jaarlijks vrijstelling voor schenkingen van grootouders aan kleinkinderen.

(Voor meer informatie, zie hier de link van de belastingdienst)

Schenken op een (spaar)rekening van kinderen of kleinkinderen is een goed idee. Maar wat nog een beter idee is, is om te gaan beleggen op naam van kinderen. Mercurius biedt onder de naam Junior vermogensopbouw direct op naam van (klein) kinderen aan. Bouw de financiële steun die hun toekomstdromen doet uitkomen.

Wij beleggen voor (klein)kinderen, en dragen hiermee bij aan een gezonde financiële toekomst van de volgende generatie. Junior opent de beleggingsrekeningen direct op naam van het kind. Dit betekent dat het vermogen ook daadwerkelijk toekomt aan de toekomst(dromen) van je kind. Hiermee bespaar je niet alleen belasting, maar zorg je er ook voor dat de vermogensontwikkeling ten goede van het kind komt.

Junior is een handelsnaam van Mercurius Vermogensbeheer. Meer info over Junior en het rendement op : www.juniorbeleggen.nl

Scroll naar boven