Rendement april 2020

Na de heftige val van maart, bracht april een sterk herstel. In de verschillende profielen werd in de maand april 2020 een rendement geboekt waar veel beleggers normaliter in een jaar tevreden mee zouden zijn. En dat terwijl Covid-19 steeds meer slachtoffers eiste. We kijken terug op weer een bijzondere maand…

Covid-19 slaat toe in de VS en New York lijkt het epicentrum van de VS te worden. Begin april brengt het hospitaalschip de USNS Comfort verlichting voor de ziekenhuizen in de Big Apple om de zorg voor niet corona patiënten op zich te nemen. Intussen ligt het openbare leven in New York stil. Beleggers kijken vooral naar de ontwikkeling van de infectiecurve en putten hoop uit elke afname van nieuwe gevallen.

Air France-KLM vraagt en krijgt staatssteun. In ruil voor die steun moet het bedrijf verregaande maatregelen nemen om aan milieudoelstellingen te voldoen. In onze opinie geen gekke aanvullende voorwaarden. Commerciële banken hadden onder normale omstandigheden dezelfde aanvullende voorwaarden gesteld, simpelweg omdat de kapitaalmarkt steeds meer let op de duurzaamheid van van de verstrekte leningen, Covid of geen Covid, de vergroening gaat door.

De energiemarkt lijkt een nekschot te krijgen als West Texas Intermediate olie negatief wordt verhandeld. Handelaren geven geld toe om van hun olie af te komen omdat opslagtanks vol zitten. Voor velen een ongekende en bizarre situatie. Bij Mercurius Vermogensbeheer hebben we er onze eigen gedachten bij…

Donderdag 30 april 2020. De bestuursvoorzitter van Shell, Ben van Beurden, neemt een moeilijke maar moedige beslissing. Het bedrijf verlaagt voor het eerst in 80 jaar haar dividend. Er gingen 4 bestuursvergaderingen aan het besluit vooraf maar Shell geeft aan dat ze geen andere keuze ziet in het kader van een prudent bestuur van het bedrijf. Een hard besluit, maar in onze opinie, het enige juiste besluit om Koninklijke Olie veilig door deze periode naar de toekomst te leiden.

Eind april verlaat de USNS Comfort New York weer. De nieuwe infectie gevallen nemen af en de stad maakt zich op voor een stapsgewijze heropening. De beurs kijkt vooruit en lijkt licht aan het eind van de tunnel te zien. Diverse staten geven bedrijven de ruimte om weer te openen. Uit de toelichting op de kwartaalcijfers blijkt dat veel bedrijven een stabilisering van de terugval te zien. Het zijn vooral de bedrijven die via het internet hun omzet behalen die dit onderschrijven.

\"\"
\"\"

*Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten, en gebaseerd op een beheerfee van 1,2% ex btw t/m 2018, vanaf 1 januari 2019 hanteren we een beheerfee van 1% ex btw). De waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven