Rendement februari 2021

De Amerikaanse en Europese beurzen hebben in februari grote pieken en dalen gekend. Met de versnelling van de productie van vaccins is het toekomstbeeld rooskleurig. Betekent dit ook hogere rendementen of ligt een correctie op de loer?

\"\"

Jeff Bezos kondigde aan dat hij zal opstappen als CEO van Amazon. Hij zal plaats maken voor zijn opvolger, Andy Jassy. Deze transitie zal in het derde kwartaal van 2021 plaats vinden. Jeff Bezos zal bestuurslid worden en daarmee invloed blijven uitoefenen op de strategie van het bedrijf. Hij schreef in een brief aan zijn personeel dat hij meer aandacht wil geven aan zijn ruimtevaart bedrijf Blue Origin, The Washington Post waar hij de eigenaar van is en aan zijn persoonlijke klimaatveranderingsinitiatief. 

\"\"

Door de Brexit is Amsterdam Londen voorbij gestreefd als Europa’s grootste handelscentrum voor aandelen. In Amsterdam wordt dagelijks gemiddeld €9,4 miljard aan aandelen verhandeld. Als gevolg van de Brexit is het voor de financiële instituten van de EU verboden om te handelen in Londen, hetgeen voor een grote afname van kapitaaltransacties zorgde. Het dagelijkse volume in Amsterdam is meer dan verviervoudigd.  

\"\"

Op 11 februari heeft Microsoft Pinterest benaderd met het voorstel van een overname. Microsoft zou bereid zijn $51 miljard te bieden voor het socialmedia platform. Deze deal zou de grootste ooit voor Microsoft zijn. Microsoft toonde eerder interesse in socialmedia platforms toen het bedrijf een bod deed op Tik-Tok die afketste. Pinterest heeft 459 miljoen gebruikers en is populair onder hobbyisten op het gebied van decor en eten.

\"\"

Voormalig president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, is op 13 februari ingezworen als nieuwe minister-president van Italië. Draghi zal de 30ste president van Italië zijn. Hij werd onverwacht gevraagd nadat de voormalige coalitie gevallen was. Draghi heeft de steun van alle grote Italiaanse partijen.

\"\"

Tientallen vliegtuigen van het type Boeing 777 zijn ter inspectie teruggeroepen na een incident in Denver, Colorado. De motor van het vliegtuig vatte vlam, waardoor het onderdelen regende over een buitenwijk. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen en heeft het vliegtuig veilig kunnen landen. De US Federal Aviation Administration heeft alle 777 toestellen met dezelfde motor tot nader order de vliegbevoegdheid ontzegd.

\"\"

Het Johnson & Johnson vaccin is goedgekeurd door de FDA. Dit vaccin in ontwikkeld door de Nederlandse afdeling Janssen Pharmaceutical in Leiden. Dit vaccin heeft maar één dosis nodig om effectief te werken. Hierdoor is de massaproductie opgestart. Johnson & Johnson verwacht vóór begin juni 100 miljoen vaccins beschikbaar te hebben voor de VS. Dit is volgens de Amerikaanse president Joe Biden een grote stap in de bestrijding van het corona virus. De vaccinaties met BioNTech, Pfizer en Moderna waren al eerder gestart in Amerika. De toevoeging van Johnson & Johnson zal bijdragen aan de versnelling van de vaccinatiesnelheid. Mercurius heeft een positie in Johnson & Johnson middels het AB – International Health Care fonds.

\"\"
Risicoprofiel2021 t/m februariJaarlijks gem.
rendement*
(2014-2020)
2020201920182017201620152014
Defensief+0,0%+3,5%+3,6%+11,3%-6,7%+2,0%+2,2%+4,2%+6,9%
Gematigd Defensief+0,4%+4,5%+4,2%+14,4%-5,9%+2,1%+2,3%+3,8%+8,1%
Neutraal+0,9%+9,4%+9,2%+18,6%-7,9%+5,4%+5,4%+11,8%+11,9%
Gematigd Offensief+1,2%+11,5%+9,3%+19,2%-8,4%+5,6%+8,2%+14,2%+16,0%
Offensief+1,6%+10,8%+10,0%+21,3%-8,0%+5,1%+11,9%+11,6%+9,1%

Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten, en gebaseerd op een beheerfee van 1,2% ex btw t/m 2018, vanaf 1 januari 2019 hanteren we een beheerfee van 1% ex btw).

*De waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven