Wat was ons rendement in Q1 en hoe blikken we vooruit?

[pl_button type=\”ol-link\” link=\”http://bit.ly/20170416Rendement_PDF\” target=\”blank\”]Lees het als PDF[/pl_button]

Mercurius in 2017; een prima start

De start van 2017 was voor de financiële markten weinig anders dan het eind van 2016; de opgaande trend op de aandelenmarkten sinds de overwinning van Trump zette zich voort. Obligaties bleven daarentegen in waarde dalen als gevolg van de stijgende rente. Na het eerste kwartaal blikken we terug op de rendementen van Mercurius in 2017 tot nu toe.

Rendement op obligaties? Jazeker!

Obligaties verloren in het eerste kwartaal wereldwijd wederom aan waarde. Een nieuwe rentestijging in de Verenigde Staten maakte bestaand schuldpapier minder gewild. Met actieve selectie is echter wel een positief rendement te behalen. En dat laat Mercurius Vermogensbeheer in obligatiegedeelte van de beheerde portefeuilles duidelijk zien. In de afgelopen jaren hebben we nadrukkelijk actieve  obligatiefondsen geselecteerd en zijn goed voorbereid op een verder oplopende rente, een keuze die in een omgeving van stijgende rente duidelijk uitbetaalt.

Spreiding is cruciaal

In het aandelen gedeelte van onze portefeuilles bleek eens te meer hoe belangrijk spreiding is voor een goed rendement. Uitblinkers in deze categorie waren de opkomende landen, juist die regio waar analisten weinig van verwacht hadden. Onze posities in deze regio stegen met meer dan 10%.

M&A activiteit draagt bij

Onze strategie om actief in te spelen op fusies en overnames liet zien dat geduld beloond wordt. Juist die posities die vorig jaar achterbleven, laten dit jaar een fors herstel zien, en er zit nog meer in dat vat.

Meer informatie over rendementen

Bent u benieuwd naar verdere informatie inzake onze rendementen per risicoprofiel, of over een langere periode? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden.

 

 Risicoprofiel Netto Q1 (1 jan t/m 31 mrt 2017)
 Defensief 1,05%
 Gematigd Defensief 1,36%
 Neutraal 2,63%
 Gematigd Offensief 3,01%
 Offensief 3,52%

NB* Het rendement van individuele portefeuilles kan afwijken

NB** Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven