Akzo, niet lullen maar poetsen

[pl_button type=\”ol-link\” link=\”http://bit.ly/20170610Akzo\” target=\”blank\”]Lees het als PDF[/pl_button]

PPG, walks away,

Op donderdag 1 juni heeft PPG aangekondigd geen vijandelijke bod te doen op Akzo. Daarmee moet PPG Akzo de komende 6 maanden ongemoeid laten. Akzo lijkt opgelucht adem te kunnen halen en in rust te kunnen werken aan de herstructurering van het bedrijf door onder meer de chemiedivisie af te stoten, en aan haar aangescherpte doelstellingen te werken. Maar de schone schijn bedriegt, Akzo mag dan wel af zijn van PPG (tot 1 december 2017) maar de strijd is pas net begonnen…

As a result, we believe it is in the best interest of PPG and its shareholders to withdraw our proposal to Akzo at this time.

Michael McGarry – Chairman & CEO PPG

…but Elliott is here to stay.

Daar waar PPG zich voorlopig koest moet houden maar duidelijk wel geïnteresseerd blijft, is Elliott Advisors als aanvoerder van de vele ontevreden aandeelhouders de echte luis in de pels voor Akzo. Op vrijdag 9 juni werd bekend dat Elliott haar belang in Akzo verhoogd heeft tot 5,01%. Ze laten dus niet los. Het bod van € 96,75 werd als te laag bestempeld door Akzo maar met een huidige koers van rond de € 76,- is er zwaar werk aan de winkel voor Tom Buchner en zijn team. Zolang de koers van Akzo zwaar onder het bod niveau blijft, blijft de kans groot dat PPG terugkomt en dat Elliott zware druk zal uitvoeren als leider van activistische aandeelhouders. Dit zal een bodem onder de koers van Akzo leggen.

Spoedcursus zilver poetsen

We verwachten dan ook dat de boys van Akzo in de komende weken en maanden hard aan het poetsen zullen gaan om het tafelzilver van Akzo haar glans terug te geven. In september wordt de Chemiedivisie verkocht en de communicatieafdeling draait als nooit tevoren om alle positieve stappen, groot en klein, breed uit te meten in de media.

En een mooi instapmoment!
Na lang wikken en wegen hebben we besloten om dit moment te gebruiken om positie in Akzo te nemen. De dreigende terugkeer van PPG en toenemende druk van Elliott zullen een bodem onder de koers leggen en de acties van Buchner en zijn team zullen de koers wel iets meer glans geven. We verwachten dat er tot het einde van het jaar een ruimte van zo’n 15% in de koers van Akzo zal zitten. We hebben een Turbo op Akzo opgenomen met een hefboom van 3,5. Hiermee zouden we een rendement van 50% behalen bij de beoogde stijging van 15% in het aandeel. De snelheid en de mate van het koersherstel, en nieuwsfeiten zullen bepalend zijn voor het moment waarop we winst nemen.

[stock_quote symbol=\”EN:AKZA\” show=\”symbol\”]

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven