Ontwikkeling van de portefeuille – Offensief Q2

In het offensieve profiel leverden de aandelenposities per saldo fractioneel in waarde in. Amerikaanse posities daalden in waarde, vooral door de correctie in de dollar. Mooie stijgingen waren er uit Japan (8% in het tweede kwartaal) en uit Europa waar aandelenbeleggers vanuit de VS naar toe trokken.

Obligatieposities stegen per saldo met ruim 0,48% in waarde in het tweede kwartaal. De positie in vastgoed beleefde een goed kwartaal en liet een stijging van 6,2% zien.

Per saldo daalden de portefeuilles in het offensieve profiel netto minder dan 1%. De benchmark daalde in het tweede kwartaal met 1,7% waardoor we onze voorsprong op de benchmark wel verder vergrootten. Liever doen we dat natuurlijk met een stijging…maar daar moet de markt dan wel naar zijn.

 

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170722contact”] Neem contact met mij op  [/pl_button]

Scroll naar boven