Aegon poetst haar balans op

Zijn de zorgen van beleggers nu voorbij?

 

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170819Aegon_PDF\”]Lees het artikel als PDF[/pl_button]

 

Aegon verkoopt en versterkt…

Op 10 augustus publiceerde Aegon haar tweedekwartaalcijfers. Enkele dagen daarvoor kondigde de verzekeraar de verkoop van de Unirobe Meeùs groep aan. De boekwinst op deze verkoop, in combinatie met de sterke kwartaalcijfers, zorgde ervoor dat het eigen vermogen van Aegon versterkt werd.

…het solvabiliteitsspook is weggejaagd…

Door deze versterking stijgt de belangrijke solvabiliteit van de groep naar 185%, voor beleggers is deze solvabiliteit van belang om dat een financiële instelling bij een te lage solvabiliteit gedwongen kan worden om deze te versterken. Een veel gebruikt versterkingsmiddel is de uitgifte van nieuwe aandelen, hetgeen tot een verwatering voor de zittende aandeelhouder leidt. Het solvabiliteitsspook is dus verdwenen bij Aegon en beleggers kunnen opgelucht ademhalen. Geen emissie en ook het dividend lijkt veilig.

We hebben een aantal maatregelen getroffen die onze solvabiliteitsratio significant hebben verbeterd, waaronder een kapitaalsinjectie van € 1 miljard in Aegon Nederland…

Alex Wynaendts, CEO Aegon

…en het dividend veiliggesteld..

Nu de balans op orde is gebracht hoeft de belegger zich ook geen zorgen meer te maken over het dividend. Het huidige dividendrendement is 5,3% en daarmee betaald de verzekeraar meer dividend dan haar branchegenoten. Aegon lijkt daarmee een aantrekkelijke partij onder beleggers in verzekeraars. De winst/dividend verhouding ligt nu nog aan de lage kant met 1,1 maar deze stijgt naar 1,4 in 2018, zo verwachten analisten van ING.

…maar het is nog geen strakblauwe lucht.

Toch is het niet alleen maar zonneschijn voor beleggers. De ergste druk is van de ketel maar reserves van het bedrijf zullen nog verder versterkt moeten worden. Daarnaast wordt het ook geraakt door de verzwakkende US-dollar en het uitblijven van versoepeling van regelgeving in de VS en verlaging van de belasting zouden beleggers zorgen kunnen baren.

Hoe spelen we hierop in?

Voor de meesten van onze relaties hebben we een positie in Aegon. We verwachten dat het aandeel ruimte heeft voor verdere stijging richting de € 5,30 – € 5,50 niveaus en zullen dan onze positie heroverwegen.

 

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven