Laat Goldman Trump vallen?

Gevolgen van Charlottesville kunnen desastreus zijn.

 

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170819_Goldman_Trump_PDF\”]Lees het artikel als PDF[/pl_button]

 

De Trump Trein ontspoort…

Na de tragische gebeurtenissen in Charlottesville in het afgelopen weekend en de beschamende reactie van Trump lijkt de steun voor de president in snel tempo af te brokkelen. Leiders van het bedrijfsleven trokken zich terug uit de adviserende organen. Republikeinse politici breken met hun president in reactie op zijn weigering om de rellen van neo-nazi’s te veroordelen.

…maar ontspoort de markt ook?

In reactie op het recente schokkende optreden van Trump daalden de financiële markten. De gebeurtenissen zorgen voor een vertraging de economische hervormingen en het voorschot dat de markten namen op Trump’s hervormingen lijken dus onterecht. Hoewel bedrijfscijfers over het algemeen goed zijn en werkgelegenheid op recordniveau is kunnen de voorgestelde hervormingen van Trump een belangrijke drijfveer achter inflatie zijn. Juist het ontbreken van inflatie baart de FED zorgen en kan voor een vertraging in renteverhogingen zorgen, zo bleek deze week uit de notulen van de FED-vergadering van juli.

Gary Cohn heeft de sleutel in handen…

In de regering van Trump zitten twee oudgedienden van Goldman Sachs, Steve Mnuchin en Gary Cohn, beide van Joods komaf. Gary Cohn staat in hoog aanzien op de financiële markten, hij leidt, als voorzitter dan de Nationale Economische raad (NEC), de zoektocht naar een opvolger voor Janet Yellen en is de architect van de belastingplannen van Trump. Naar verluidt is Cohn extreem ontdaan door het gedrag van zijn chef rondom Charlottesville. Gary overweegt om zijn baan op te zeggen om zo zijn reputatie te beschermen. Het Witte Huis haastte zich overige week om die geruchten te ontkrachtten. Het ontslag van Steve Bannon op vrijdag lijkt een poging om onder meer Cohn in het kamp van Trump te houden. De controversiële Bannon en Cohn leven om gespannen voet met elkaar. Cohn zal zich echter ook laten leiden door de mening van zijn oude strijdmakkers bij Goldman. Bankiers op Wall Street lijken zich nu ook definitief af te wenden van Trump. Eerder sprak JPMorgan’s ceo Jamie Diamond zich al uit tegen Trump. Het vertrek van Cohn als voorzitter van de NEC zal een signaal van verloren vertrouwen vanuit Wall Street in de plannen van Trump zijn en een correctie van de markt kunnen inleiden.

 

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven