Jammer voor de befjes…

Akzo en Elliott roken de vredespijp. Is de strijd nu voorbij?

 

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170819Akzo_Elliott_PDF\”]Lees het artikel als PDF[/pl_button]

 

Een vredesbestand van 3 maanden…

Op 16 augustus verscheen er een gezamenlijk persbericht van Akzo en haar kwelgeest Elliott Advisors. In het opmerkelijke bericht verklaarde beide partijen dat ze recent constructieve dialoog hebben gehad en hun verhouding willen normaliseren. Zo kwamen ze overeen dat Elliott alle juridische procedures tegen Akzo voor een periode van minimaal 3 maanden opschort. Een enorme domper voor advocaten op de Zuidas die dankzij Elliott en Akzo tot dus ver een fantastisch jaar beleefden. 

…en 3 nieuwe commissarissen…

In ruil voor de juridische wapenstilstand worden er 3 nieuwe commissarissen benoemd. Sue Clark , voormalig bestuurder bij SABMiller en Patrick Thomas zijn al benoemd met goedkeuring van Elliott en de derde bestuurder zal in overleg met aandeelhouders waaronder Elliott worden gezocht.

…geeft Akzo rust…

Daarnaast heeft Elliott toegezegd om voor de benoeming van Vanlancker als nieuwe bestuurder te stemmen. Dit alles geeft Akzo de rust om te werken aan de verkoop van de chemiedivisie die in dit najaar moet plaatsvinden.

…voor nu.  

De ontwikkelingen zijn opmerkelijk gegeven de reputatie van Elliott om uiterst agressief te zijn in het behalen van haar doelen. Het is dan ook onze verwachting dat Elliott als 9% aandeelhouder in haar gesprekken met Akzo toezeggingen heeft gehad die de aandeelhouder voldoende uitzicht geven op een waarde verbetering van Akzo. Op 1 december mag Akzo’s voormalige belager PPG terugkeren op het strijdtoneel. Hoewel het tijdspad hiervoor kan variëren denken we dat PPG haar interesse in Akzo allerminst verloren heeft. Zolang de koers significant onder het geboden bedrag van zo’n € 93,- ligt zal PPG interesse houden en Elliott druk blijven uitoefenen op Akzo. En met de benoeming van nieuwe 3 commissarissen en het aanstaande vertrek van Anthony Burgmans in het voorjaar 2018 kan Elliott die druk nu uitoefenen via de bestuurskamer in plaats van via de rechtbank. Jammer voor de befjes aan de Zuidas maar voor aandeelhouders nog steeds rooskleurig scenario. Wij handhaven onze posities in Akzo.

 

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven