Even voorstellen: Jan Goedhart

Lees het artikel als PDF

Recent is Jan Goedhart toegetreden tot de directie van Mercurius Vermogensbeheer. Compliance en Risk hebben zijn primaire aandacht en zijn rijke ervaring is een belangrijke aanvulling in het beleggingscomité.  Met de komst van Jan is de directie van Mercurius weer compleet en de vacature gevuld die was ontstaan na het overlijden van Yolande Strijkers. Jan stelt zich hieronder graag aan u voor.

\"\"Wie is Jan?

‘Mijn naam is Jan Goedhart. Ik ben getrouwd, heb drie studerende kinderen, houd van kunst en sport en woon met veel plezier in Wassenaar. Ik ben sinds 1986 werkzaam in de financiële sector. Eerst als beleggingsadviseur voor internationale institutionele beleggers bij een Japanse effectenmakelaar later bij de voorganger van Insinger Gilissen.

In 1996 heb ik een overstap gemaakt naar fondsbeheer bij NIB Securities waar ik ook met de juridische kant van het effecten vak te maken kreeg. Die juridische kant heb ik verder uitgebouwd bij Robeco in Rotterdam waar ik me 10 jaar met diverse aspecten van compliance heb beziggehouden.’

Jan en Mercurius

‘Vorig jaar ben ik Koen Bender tegen gekomen die mij gevraagd heeft enkele compliance vraagstukken bij Mercurius te belichten. Door die kennismaking ben ik onder de indruk geraakt van de systematische en gedisciplineerde wijze waar op Mercurius belegt. Toen ik werd gevraagd om tot de directie van Mercurius Vermogensbeheer toe te treden als beleidsbepaler heb ik dan ook ja gezegd.

Mijn werkzaamheden bij Mercurius zullen zich concentreren op de zorg voor beleggingsadministratie en de daarbij behorende processen, communicatie met de AFM – onze toezichthouder alsmede risk en compliance.’

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven