Nieuw in de portefeuille: AB Eurozone Equity

Lees het artikel als PDF

Nieuwe positie in Europa

Alliance Bernstein Eurozone Equity

ISIN LU0528103707

 In de afgelopen weken hebben we onze positie in Europese Large Cap aandelen gewisseld. Het Sturdza Europe Strategic Value Fund verkochten we nadat we in de vergelijking een aantrekkelijker alternatief tegen kwamen. We stellen het nieuwe fonds graag aan u voor.  

Alliance Bernstein…

Of AB zoals het fondshuis sinds 2015 genoemd wordt, heeft een lange historie van actief management. Het bedrijf is in New York gevestigd en beursgenoteerd. De historie gaat terug naar 1967 toen Sanford Bernstein het effectenhuis Bernstein oprichtte. Het bedrijf heeft $ 546 miljard onder beheer, is actief in 22 landen met 192 analisten die 138 fondsmanagers ondersteunen.

…een verbetering…

In het AB Eurozone Equity Fund treffen we rond de 50 posities die gezamenlijk € 1 miljard aan waarde hebben. Sinds 2012 wordt het fonds geleid door Tawhid Ali die sinds 2003 aan de firma verbonden is, eerst als analist, daarna als hoofd research. Tawhid werkt vanuit Londen met zijn team. Hun selectie valt op door de lage multiples (lage waardering) terwijl er toch veel groeiaandelen in de portefeuille zitten. Groei met een defensief karakter dus. Naast financials treffen we bedrijven als Airbus maar ook Hugo Boss en Pernod Ricard onder de grootste posities. Bedrijven die profiteren van een aantrekkende wereldeconomie in het algemeen en de vraag naar goederen die horen bij een hogere welvaart in het bijzonder.

…met betere prestaties van concurrenten…

In de prestaties van het fonds zien we een stabiel rendement ten opzichte van hun directe concurrenten. In de vergelijking onderaan dit artikel ziet u dat het fonds gelauwerde concurrenten uit de portefeuille van private banken zoals het JPMorgan Europe Dynamic Fund maar ook Nationale Nederlanden en Optimix gemakkelijk achter zich laten.

…en Nederlandse investeringen.

Het is natuurlijk altijd aardig om de Nederlandse posities van een dergelijk fonds te bekijken. Op het lijstje zien we Royal Dutch, Ahold, Signify, ASR en ASMI en als grootste positie ING. Gezamenlijk maken onze vaderlandse aandelen ruim 10% uit van de investeringen. Niet geheel verrassend hebben Frankrijk en Duitsland een groter aandeel in de portefeuille. Het is opvallend dat Tawhid en zijn team geen autobouwers in positie hebben. Dit maakt het fonds ook minder gevoelig voor de effecten van een handelsoorlog.  

Een aanwinst voor de portefeuille…

Met de positie in het AB Eurozone Equity fund denken we de kwaliteit van de portefeuille verder verbeterd te hebben. Op groei gerichte large caps met een lage waardering. Deze positie vult onze positie in Europese Small Caps goed aan. In de vergelijking op de volgende pagina ziet u het AB fonds afgezet tegen enkele belangrijke concurrenten. 

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven