Partners Group – 2018 Update

Lees het artikel als PDF

Partners Group maakte deze week cijfers over 2018 bekend en daaruit bleek dat de groep nu EUR 73 miljard onder beheer heeft.  Dat betekent dat het vermogen onder beheer in 2018 met 13 miljard of zo’n 20%, is gegroeid. Sinds 1 januari 2019 steeg de koers met 14,7%.

Partner voor banken, pensioenfondsen en anderen… 

Wat krijgt u nu eigenlijk als u een aandeel Partners Group koopt? Partners Group is een vermogensbeheerder, haar businessmodel is dat zij management en performance fees over het beheerde vermogen ontvangen. Doorgaans heeft ze contracten (beheermandaten) met klanten zoals pensioenfondsen, banken en verzekeraars die 10 à 12 jaar gelden. De management fees zijn dus een vast terugkerende basis, daarnaast zijn performance fees onderdeel van de omzet. De performance fees worden alleen ontvangen bij outperformance en zijn daarom afhankelijk van marktomstandigheden, regio’s en sectoren. De afgelopen jaren maakten management fees 70% van de omzet uit en performance fees 30%.

…in Vastgoed, Infrastructuur, financieringen en Private Equity …

Partners is een private equity beheerder die zowel in bedrijven investeert als in infrastructuur en vastgoed. Ongeveer de helft (€ 36 miljard) van het vermogen onder beheer is belegd in Private Equity. Daarnaast verschaft het bedrijf financieringen en investeert het in vastgoed. Zo heeft Partners Group bijvoorbeeld een deel van de financieringen voor de windparken in Borselle verstrekt. 

…zoals Holland Glorie: Ammega – Fusie Ammeraal & Megadyne.

Vorig jaar schreven we al over het Nederlandse Ammeraal dat door Partners Group gekocht was, waar ze vervolgens het Italiaanse Megadyne aan toevo

egde om beide bedrijven samen te voegen tot een wereldleider in transportbanden. Met de snelle groei van online verkopen groeien ook distributiecentra als kool. Daarbij is de inzet van transportbanden en sorteertechnieken cruciaal. Deze fusie zal worden geleid door de nieuwe CEO Stijn V

riends, een Nederlander die aan de TU Delft heeft gestudeerd en de afgelopen 15 jaar al in Italië werkt. De ideale man dus om de verschillende bedrijfsculturen aan elkaar te smelten, zo hoopt Partners Group.

Wat doen we ermee?

Mercurius is belegd in Partners Group in al haar portefeuilles. Het aandeel heeft een dividendrendement van 2,8% en laat mooi groeipotentieel zien. Partners Group heeft haar oorsprong in Europa maar is inmiddels actief over de hele wereld. De groei van investeringen en terugtrekkende beweging van traditionele financiers zoals banken, bieden een mooie basis van groei voor Partners Group. Voor relaties van Mercurius Vermogensbeheer biedt het de mogelijkheid om op een veilige, transparante en liquide manier te beleggen in Private Equity.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven