Pareltjes in Emerging Markets!

8-6-2019 – In de afgelopen edities van deze nieuwsbrief schreven we over het onze posities in Amerikaanse en Europese small cap aandelen. In deze editie bespreken we onze positie in small cap aandelen in Emerging Markets.  Want ook in dit segment bevinden zich uiterst interessante bedrijven bovendien geen overlap hebben met posities in fondsen die beleggen in grote bedrijven in Emerging Markets.  

Actieve selectie

Het Templeton Emerging Markets Smaller Companies fonds zit al in de portefeuilles met profiel Neutraal tot Offensief. We beleggen in deze kleinere bedrijven omdat die vaak een hogere groei laten zien en minder afhankelijk zijn van Internationale handel. In tijden van handelsoorlogen bieden deze kleinere bedrijven met vaak een lokale focus dus meer bescherming. Daarnaast zijn er vaak minder analisten die deze bedrijven volgen waardoor het vaak makkelijker is om aandelen tegen een interessante waardering te vinden. En dat is precies wat Chetan Sehgal, CFA, de manager van dit fonds, doet. Een actieve selectie die zorgt voor outperformance.

…van pareltjes in opkomende landen…

Bij Chetan’s selectie komen we als grootste positie (3,7%) Bajaj Holdings & Investments Ltd tegen. Dit Indiase bedrijf van de familie Bajaj kent haar oorsprong in de automobielindustrie. In 2007 is het gesplitst waarbij Bajaj Holdings & Investments wel een belang in de oude activiteiten meekreeg maar ook taak om te diversifiëren Inmiddels heeft het ook belangen in winde-energie en financiële dienstverlening. In de afgelopen 5 jaar verdrievoudigde de koers…Uit China komen we E-commerce platform Baozun tegen. Baozun werkt met grote merken (kijk maar in het logo) waaronder Microsoft, Nike en Starbucks. Het bedrijf groeit met meer dan 40% per jaar terwijl de waardering belachelijk laag is, slechts 19 maal de verwachte winst.

…die outperformance levert!

Het Templeton Emerging Markets Smaller Companies Fund laat een gezonde performance zien.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven