Schröder ISF US Small & Mid-cap

Lees het artikel als PDF

De stijgende lijn weer opgepakt

Na een sterke performance in 2014, 2015 en 2016 leek het Schröder Small & Mid-cap fonds in 2017 een beetje achter te blijven. Heeft het fonds de opwaartse trend nu weer te pakken?

ISIN: LU0969112894 – Factsheet

Het fonds

Zoals de naam al suggereert investeert dit fonds haar geld in kleine en middelgrote bedrijven in Amerika. Fondsmanager Jenny Jones kijkt bij de selectie van investeringen naar een aantal eigenschappen. Bedrijven moeten bijvoorbeeld een sterke groeitrend laten zien en stabiele inkomsten hebben. Daarnaast zoekt Jones naar bedrijven die een positieve verandering doormaken, die in haar ogen nog niet door de markt erkend wordt. Doordat het fonds investeert in kleinere bedrijven, is de koers van het fonds beweeglijker dan een fonds dat in large-cap aandelen investeert. Aan de andere kant laten kleinere bedrijven ook een relatief hoog rendement zien. Dit fonds laat dan ook een hoog rendement zien, met een gemiddelde prestatie van 14,5% over de afgelopen drie jaar.

2017 tot nu toe niet spectaculair…

Het fonds liet na de verkiezing van Trump als president een sterke stijging zien. Met name zijn plannen om de belastingen te verlagen zouden voor kleinere bedrijven een grote impact hebben. Toen dit initiële Trump-effect afvlakte, en de belastinghervormingen op zich lieten wachten, bracht dit wat onzekerheid in de koersen van Amerikaanse bedrijven. In juli en augustus daalde de koers zelfs, mede door de politieke onzekerheid in de VS.

…maar daar was (dan eindelijk) Trump

Afgelopen woensdag was daar dan toch eindelijk het uitgewerkte plan voor de belastingverlaging. Zowel de belastingen voor particulieren als de vennootschapsbelasting zal worden teruggebracht. Meer informatie hierover vindt u in een van onze andere artikelen van deze nieuwsbrief. Dit plan zorgde eindelijk voor wat zekerheid over de belastinghervormingen, dit was dan ook terug te zien in de koers van dit fonds; deze liet over de afgelopen maand een herstel van zo’n 5% zien.


Heeft Schröder nog steeds de voorkeur?

Over de afgelopen drie jaar heeft het fonds van Schröder binnen deze aandelencategorie het hoogste rendement gerealiseerd. Over 2017 presteert het gemiddeld; sommige fondsen doen het iets beter, maar de meesten presteren ongeveer even goed of slechter. Op de lange termijn zijn we erg tevreden over dit fonds. Het levert een goede bijdrage aan ons rendement en we verwachten dan ook dat de stijgende lijn van de afgelopen maand zich in de toekomst zal doorzetten.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven