Hermes Multi Strategy Credit Fund

14-9-2019 Het Hermes Multi Strategy Credit fonds stond per 31 augustus op een rendement van 7% voor dit jaar. Sinds de lancering 5 jaar geleden tracht dit obligatiefonds rendementen te behalen van high-yield obligaties met een lagere volatiliteit dan waar de high-yield categorie om bekend staat. Hoe bereikt fondsmanager Fraser Lundie deze resultaten?

Fondshuis Hermes

Hermes, het voormalig pensioenfonds van British Telecom, is opgericht in 1983. Inmiddels is het uitgegroeid tot een fondshuis met $45 miljard onder beheer. In juli dit jaar schreven we over het Hermes Emerging Market fonds. In dat artikel noemden we de sterke betrokkenheid van het fondshuis bij beleid omtrent duurzaamheid en klimaatverandering. Dat Hermes niet alleen sterk presteert in opkomende markten maar ook in het vastrentende spectrum bewijst fondsmanager Fraser Lundie, met zijn team.

De managers 

In 2014 richtte Hermes het multi-strategy credit fonds op waarbij het team gemanaged wordt door de obligatie specialisten Fraser Lundie en Mitch Reznick. Fraser Lundie werkt sinds 2010 bij Hermes en was voorheen actief in Europese high-yield obligaties bij Fortis. Op fondsplatform Citywire is Fraser Lundie de nummer 4 van 107 alternatieve obligatie managers. Fraser wordt binnen de financiële industrie gezien als een zeer talentvolle manager. Ook Mitch Reznick kwam in 2010 over van Fortis. Hij studeerde aan Columbia University in New York.

“By combining global, high-conviction credit selection with defensive trades, we aim to generate strong capital returns and an attractive level of income. – Fraser Lundie, Head of Credit, Hermes Investment Management” Rendement & strategie van het multi-strategy fonds.  
Het Hermes Multi Strategy Credit Fund startte op 1 mei 2014 met $242 miljoen. De stijl die het team van Fraser Lundie in dit fonds voert bestaat uit een combinatie van een strenge selectie van speculatieve long-only beleggingen met markt-neutrale beleggingen. Het fonds belegt wereldwijd in alle segmenten van het vastrentende spectrum.

Veel vastrentende fondsen specialiseren in een bepaald spectrum van de obligatiemarkt, zoals bijvoorbeeld high-yield of staatsobligaties. Vervolgens maken ze een selectie onder uitgevers binnen deze categorie welke uitgever de aantrekkelijkst geprijsde high-yield obligaties heeft. Het Hermes multi-strategy fonds heeft een andere aanpak. Zij maken geen pure selectie op uitgever, maar kijken naar de verschillende uitgiftes van een zelfde uitgever. Zo geeft ieder bedrijf verschillende soorten schuldinstrumenten uit. Hermes is op zoek om winst te behalen door positie te nemen tussen de verschillende obligaties, leningen en derivaten die van dezelfde uitgever bestaan.

Het doel van het multi-strategy fonds is om een rendement te behalen wat gelijk is aan high-yield obligaties, maar met minder volatiliteit. Hermes probeert dit de bereiken door posities waar ze sterk van overtuigd is, te combineren met defensieve posities.

Dat deze strategie werkt heeft het fonds in de afgelopen 5 jaar bewezen. In onze portefeuilles  tot en met profiel gematigd offensief, is het een geschikt onderdeel vanwege de beperkte positieve correlatie met andere (vastrentende) fondsen. Het draagt dus bij aan de risicospreiding van onze portefeuilles. Mercurius heeft al enkele jaren positie in het Hermes Multi Strategy Credit Fund.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven