Rendement augustus 2019

De maand augustus begon met nieuwe zetten op het schaakbord van de handelsoorlog. Trump kondigde 10% tariefverhoging aan op $300 miljard Chinese goederen. China reageerde door nieuwe tarieven op $75 miljard Amerikaanse goederen te heffen. Trump riep (beval) Amerikaanse bedrijven op om China dan maar helemaal te verlaten en stelde tegelijkertijd dat de tariefverhoging uitgesteld moest worden tot nadat de kerstinkopen gedaan waren. Ook in Europa zijn grote zorgen, maar er heerst een steeds sterkere overtuiging dat de ECB nog dit jaar de rente verder zal verlagen. Kortom, augustus was een volatiele maand waarin de beurzen alle kanten opschoten om tenslotte in mineur te eindigen.

\"\"
\"\"

*Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten, gebaseerd op een beheerfee van 1,2% ex BTW t/m 2018, vanaf 1 januari 2019 hanteren we een beheerfee van 1% ex BTW). Loop geen onnodig risico, de waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven