Rendement mei 2020

Na de heftige val van maart, bracht april een sterk herstel. In de verschillende profielen werd in de maand april 2020 een rendement geboekt waar veel beleggers normaliter in een jaar tevreden mee zouden zijn. En dat terwijl Covid-19 steeds meer slachtoffers eist. We kijken terug op weer een bijzondere maand…

Terwijl traditionele autobouwers hun verkopen en beurswaarde zien imploderen, varen Tesla en Ferrari er wel bij. De roemruchte Italiaanse autobouwer passeert na Ford ook GM in beurswaarde. De stabiele vraag naar haar producten en volle order portefeuille geven beleggers vertrouwen in het bedrijf. 54 jaar nadat Ferrari tijdens de 24 uur van LeMans verpletterd werd door Ford, neemt (Enzo) Ferrari op Wall Street revanche op (Henri) Ford (II).

Op 11 mei heropent Disney Shanghai haar deuren. Onder strikte beschermende maatregelen mag eenderde van het normale aantal bezoekers door de poorten. Kaartjes zijn voor lange tijd uitverkocht. De heropening van bedrijven in China geldt als een belangrijke test voor bedrijven wereldwijd. Met argusogen kijkt de wereld en de beurs naar deze voorbeelden.

Op 18 mei steeg de S&P 500 ruim 3% op een dag. Een combinatie van positief commentaar van FED voorzitter Jerome Powell en nieuws van het biotech bedrijf Moderna over de eerste testresultaten van hun medicijn tegen Covid-19, gaven beleggers vertrouwen in een goede afloop van deze crisis.

Op 26 mei vraagt het grootste autoverhuurbedrijf ter wereld, Hertz, faillissement aan voor haar Amerikaanse activiteiten. De hoge schuldenlast in combinatie met een verouderde vloot had het bedrijf al behoorlijk verzwakt. Covid-19 deed de rest.

De New York Stock Exchange heropent de handelsvloer op 26 mei na een sluiting van ruim 2 maanden. Het staat symbool voor het heropenen van de Amerikaanse economie.

\"\"
\"\"

*Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten, en gebaseerd op een beheerfee van 1,2% ex btw t/m 2018, vanaf 1 januari 2019 hanteren we een beheerfee van 1% ex btw). De waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven