Junior Beleggen, op weg naar senioriteit!

\"Junior

Junior Beleggen, ons label voor vermogensopbouw, is misschien wel het best bewaarde geheim van Mercurius Vermogensbeheer. En bovendien is Junior Beleggen hard op weg naar senioriteit in de vermogensbeheer wereld

Het ontstaan van Junior Beleggen

\"\"
Wie wil dat nu niet?

In 2018 startte Mercurius Vermogensbeheer met een nieuw label: Junior Beleggen. Het idee achter Junior Beleggen is dat de horizon een belangrijk aspect is bij beleggen. Niemand had immers van Warren Buffett gehoord als hij pas op zijn 50ste was begonnen met beleggen (of was gestopt op zijn 50ste). Buffett begon op zijn 11e jaar en wordt in augustus 2020 90 jaar. Hij is in 79 jaar als belegger één van de rijkste mensen van de wereld geworden. Zijn les? Hoe eerder je begint, hoe beter het is. Dus is het logisch om voor je kinderen te beleggen, het liefst meteen als je de navelstreng hebt doorgeknipt.

Toch bleken er weinig partijen te zijn die vermogensbeheer voor kinderen aanbieden. En dus begon Mercurius Vermogensbeheer er zelf mee; Junior Beleggen was geboren!

Fiscaal voordelig

Uit onderzoek blijkt dat veel (groot) ouders sparen voor hun (klein) kinderen. Naast een gezonde buffer levert het ook fiscale voordelen op, zeker als het gaat om belastingvrije vermogensgroei voor de kinderen. Als het geschonken bedrag op naam van het kind groeit, hoeft er later geen schenkings- of erfbelasting over betaald te worden. Je wilt dus wel een rekening op naam van je kind vanuit fiscaal oogpunt. En dus was dat het startpunt voor Junior. Een vermogensbeheerrekening op naam van het minderjarige kind, geschikt voor kleine bedragen en een periodieke inleg.

De drie D\’s

Bij beleggen, succesvol beleggen, zijn de drie d\’s belangrijk.
Duur, daarmee bedoelen we lange duur. Hoe langer je belegt, hoe groter de kans op een goed rendement. En zeg eens zelf, we zouden toch graag op de koers van de AEX van 10 jaar geleden willen kopen?
Diversiteit, ofwel spreiding. Niet een bedrijf, sector of land maar wereldwijd gespreid over wel 200 verschillende bedrijven. Dat dempt risico en verhoogt rendement.
Diepgang, je wilt weten waar je in belegt. Als je belegt voor de volgende generatie moet je weten dat die bedrijven er dan nog zijn, én dat die bedrijven bijdragen aan een betere wereld.

En dus hebben we een selectie gemaakt van beleggingen waar we met discipline in kunnen beleggen. Geschikt voor kleine bedragen, want veel kleine bedragen kunnen tot iets groots leiden.
Junior Beleggen, de weg naar senior vermogen!

Groeit vanzelf

Sinds de start in 2018 heeft Junior Beleggen een mooie groei laten zien. In eerste instantie voor de (klein) kinderen van onze bestaande relaties. Dit gaf ons de gelegenheid om Junior Beleggen te testen in een beschermde omgeving. En die test hebben we met vlag en wimpel doorstaan. De drie d\’s doen hun werk heel goed zoals u in het rendement van Junior Beleggen kunt zien.

\"\"
Wat gaat het snel, hè?

Toch leerden we ook een heel waardevolle les in de testperiode. Wat gaat de tijd snel, hè? Voor je het weet zijn kleine kinderen groot en zijn ze volwassen. En dan stoppen we toch zeker niet met beleggen? Natuurlijk niet! Bovendien is het uitgangspunt dat beleggen voor iedereen beschikbaar moet zijn. Ook voor volwassenen die hun portemonnee willen laten groeien. En dus hebben we Junior Beleggen voor iedereen beschikbaar gemaakt!

Voor iedereen!

Inmiddels is Junior Beleggen op weg naar senioriteit! Kinderen, volwassenen en bedrijven, we kunnen voor iedereen die gedisciplineerd vermogen wilt opbouwen, een rekening openen. Vanaf een inleg € 1000,- en periodieke stortingen van € 20,-. We hebben klanten in binnen- en buitenland, kleine kleinkinderen en hun opa en oma\’s, en alles daartussen.

We zien veel beleggers een rekening openen die naast hun eigen \”doe het zelf\” rekening, een laagdrempelige manier willen hebben om vermogen op te bouwen.

Wat begon als een cadeau voor de volgende generatie (hoe mooi is het om een startkapitaal te krijgen in het leven) is nu een cadeau voor iedereen die senior vermogen wilt opbouwen.

www.juniorbeleggen.nl

Scroll naar boven