VGP, duurzaam en innovatief!

VGP begon als Tsjechisch familiebedrijf in 1998 en is momenteel een belang in het Henderson Pan European Property fonds. Hier vormt het een betrouwbare belegging door de gestage trendmatige groei. VGP heeft een marktwaarde van €2,77 miljard op de beurs van ons buurland België. Het bedrijf laat unieke innovatie zien met hun duurzaamheidsbeleid, ze zijn daarmee goed voor de portefeuilles én de gemeenschap.

Wat doet VGP?

VGP levert hoogwaardig vastgoed aan logistieke en industriële bedrijven. Het bedrijf ontwikkeld parken met vastgoed en verhuurt 2,6 miljoen m2 verdeeld over 12 Europese landen; drie parken bevinden zich in Nederland. De panden worden geplaatst op een park dat volledig duurzaam is ingericht. Het bedrijf levert op aanvraag van de klant volledig op maat gemaakt onroerend goed. Door te focussen op toplocaties zijn de panden altijd goed te bereiken. Momenteel beheert VGP meer dan 80 panden en stuurt op langdurige samenwerkingscontracten.

Hoe zo duurzaam?

De visie van VGP is om volledig CO2 neutraal te zijn in 2025. Welke stappen ondernemen zij om dit te bereiken? De parken van VGP worden gebouwd met duurzaamheid als uitgangspunt. De daken zijn voorzien van zonnepanelen, met slimme technologie wordt de opgewekte energie zeer efficiënt ingezet. De gebouwen zijn voorzien van LED-licht met bewegingsdetectie sensoren om onnodige verspilling tegen te gaan. Ook gaan ze duurzaam om met afval verwerking, door de parken zo in te richten dat afvalscheiding zo min mogelijk moeite kost. Regenwater wordt opgeslagen en gefilterd tot drinkwater. Ten slotte zijn er veel planten op en rondom de gebouwen om de lucht te zuiveren. Kortom, de duurzaamheid en efficiëntie vormt de basis bij VGP.

VGP Foundation

In 2019 is het bedrijf begonnen met de VGP Foundation, hier stroomt 1% tot 2% van de jaarlijkse winst naartoe. De Foundation is gericht op het beschermen van het milieu, educatie van jongeren en het behoud van de Europese cultuur. De Foundation steunt beschermde natuurgebieden en enthousiasmeert jongeren over duurzaamheid, natuur en cultuur. Ten slotte investeren zij in muziekgroepen en in het behoud van culturele monumenten. De Belgische CEO, Jan van Geet wil met deze stichting zoveel mogelijk terug geven aan de gemeenschap.  

\"\"

De visie van beleggers

VGP is een stabiel groeiend aandeel met een helder toekomstperspectief. Steeds meer beleggers nemen actie om de portefeuille te verduurzamen. VGP is hierin een innoverende partij en kan volgens ons niet ontbreken in een groene portefeuille. Het bedrijf is onderdeel van de portefeuille van zowel Mercurius Vermogensbeheer als Junior Beleggen. Zullen de groene aandelen blijven renderen? De tijd zal het ons leren maar voor nu: \’it ticks all boxes\’ voor duurzaam beleggen.

Disclaimer

Dit stuk vormt geen koopaanbeveling.

Scroll naar boven