Onze specials, Aegon en Genmab

[pl_button type=\”ol-link\” link=\”http://bit.ly/20170401Specials_PDF\” target=\”blank\”]Lees het als PDF[/pl_button]
Tijd voor een update

In de offensievere portefeuilles van onze relaties hebben we kleine posities in bedrijven waar we een sterke overtuiging in hebben. Zo hebben we een positie in verzekeraar Aegon en het Deense biotechnologiebedrijf Genmab. Beide leverden in de afgelopen tijd koerswinsten in, tijd voor een update!

\"\"

Aegon

Aegon verloor in de afgelopen periode op de beurs nadat beleggers constateerden dat het bedrijf de Solvency II ratio (een maatstaf waaruit blijkt in hoeverre de balans van het bedrijf in staat is extreme schokken te verwerken) had verlaagd van 159% naar 156%. In onze ogen een overtrokken reactie. In ons artikel van 18 februari over Aegon gaven we al aan dat deze verlaging er aan zat te komen. De oorzaak ligt in regelgeving van de DNB waardoor er meer kapitaal moet worden aangehouden.

In onze optiek wordt met name de Amerikaanse tak van Aegon ondergewaardeerd. Soms duurt het even voordat je als belegger gelijk krijgt. Tussentijds kijken we nu bij Aegon tegen een min aan. Gelukkig hebben we de tijd en wellicht gebruiken we dit moment om de kostprijs verder te verlagen door bij te kopen. Op 11 mei publiceert het bedrijf de cijfers over het eerste kwartaal en kunnen we zien of de oplopende rente in de VS een positief effect heeft op de Amerikaanse operatie van het bedrijf.  Let’s wait and see…

[stock_quote symbol=\”AMS:AGN\” show=\”symbol\”]

Genmab

Op vrijdag 31 maart maakte het Deense Biotech bedrijf Genmab bekend dat haar medicijn Daratumumab niet door zal gaan naar de volgende fase van de test.  De eerste testresultaten geven daar geen aanleiding toe. In reactie op dit nieuws moest het aandeel Genmab inleveren op de beurs.  De betreffende test is echter een van vele tests die met Daratumumab worden uitgevoerd. De overige tests worden wel voortgezet. Daratumumab activeert het eigen immuunsysteem van een patiënt in de strijd tegen kankercellen. Het medicijn is op vele andere gebieden goedgekeurd en wordt ook al volop verkocht.

Daratumumab geneerde in 2016 een omzet van DDK 572 miljoen, Deutsche Bank verwacht dat deze omzet in 2020 DDK 4,2 miljard zal bereiken. JPMorgan heeft naar aanleiding van dit bericht geen reden om de omzet verwachting van Daratumumab te wijzigen. Analisten GoldmanSachs komen tot dezelfde conclusie.  De reactie lijkt dus overtrokken. Op 18 april zal Genmab’s partner Johnson & Johnson haar eerste kwartaalresultaten publiceren waarbij ook omzetcijfers van Daratumumab worden meegenomen. Nog even geduld dus.

[stock_quote symbol=\”CPH:GEN\” show=\”symbol\”]

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven