NetEase, daar zit nog wel muziek in!

Het Chinese internet-technologiebedrijf NetEase levert onlinediensten die gericht zijn op content, community en communicatie. Het in 1997 opgerichte concern ontwikkelt en exploiteert online pc- en mobiele games, advertentie-e-maildiensten en e-commerce-platforms. Naast een on-demand-muziekstreamingservice, NetEase Music, bestiert het bedrijf van oprichter Ding Lei varkenshouderijen. Er zit dus meer dan muziek in!

Voorheen richtte NetEase zich ook op comics – stripboeken – maar die tak werd verkocht aan Bilibili, de Chinese YouTube. De komende tijd richt het bedrijf zich in toenemende mate op apps voor smartphone-gaming, zegt Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer. \’Dat is een onwijze groeimarkt. dus het kan een mooie diversifiëring zijn van je portefeuille; het kan makkelijk doorgroeien naar de $140.\’ De koers van NetEase staat momenteel rond de $110.

\"NetEase,
NetEase, Hangzhou, Zhejiang, China / Frank An / Unsplash

Inmiddels bevindt NetEase zich in de mondiale top-7 van game-ontwikkelaars. Via samenwerkingsovereenkomsten sleepte het bedrijf grote namen binnen als Diablo, Lord of the Rings, Harry Potter en Marvel. Het bedrijf werkt ook samen met Warner Brothers. NetEase heeft een marketcap van $75 miljard en is bezig zijn diensten uit te breiden naar Japan en Noord-Amerika.

Kleine positie

Jazeker, 36 keer de winst betalen voor een bedrijf als Caterpillar is aan de ruime kant. Maar laat je daardoor niet op het verkeerde been zetten, waarschuwt Koen Bender. \’Voor een sterk groeiend gamingbedrijf als NetEase vinden we 36 maal de winst niet overdreven veel. Via Mercurius is het met 2,1 procent een kleine positie binnen het JP Morgan China Fund, maar leuk om mee te geven als tip.\’

Het uiteindelijke doel van NetEase is om Tencent weg te concurreren. China als geheel lijkt voor 2021 nog altijd de wind in de zeilen te hebben. Reden om juist in deze periode extra accent te leggen op Chinese aandelen. Hoewel de ellende met Covid-19 in China begon, heeft het land economische groei laten zien. Het is de enige grote economie in de wereld die in 2020 groei heeft laten zien.

Scroll naar boven