Moderna schiet omhoog na betreden S&P 500

De donderdag nabeurs aangekondigde opname van biotechbedrijf Moderna in de S&P 500-index bleef niet onopgemerkt. Al weken slaagt het aandeel erin om boven het marktgemiddelde te presteren. Een excellerend aandeel, kun je gerust stellen. Dat bovendien al járen meegaat in de portefeuille van Mercurius, via het Schotse fondshuis Baillie Gifford.

\"\"
Beeld: Unsplash – Blake Weyland/ Diana Polekhina

Ook voor de toekomst wekt de succesvolle aanpak van Moderna vertrouwen. De manier waarop het Amerikaanse biotechbedrijf zich soeverein staande wist te houden in de \’wedloop\’ om een coronavaccin kan een blauwdruk zijn voor toekomstige prestaties. Beleggers lijken erop te rekenen. En via Baillie Gifford heeft het aandeel inmiddels al jaren stevig kunnen rijpen in de portefeuilles van Mercurius.

Alle investeringen van het Schotse fonds zijn gericht op een positieve verandering van de wereld en innovatie. Dat blijkt al uit de aanwezigheid van het oer-Hollandse ASML in de portefeuille. En ook de positie die de Schotten al sinds 2013 hebben in Tesla geeft blijk van een vasthoudende pioniersgeest. Wat dat betreft kan de positie in Moderna een voorbode zijn voor nog veel meer moois. Wie weet geeft het de rendementen van Baille Gifford en het aandeel Moderna een flinke injectie.

Blue Origin

In meer kosmische sferen schermt Amazon-oprichter Jeff Bezos met de deelname van zowel de jongste als de oudste ruimtereiziger ooit, bij zijn ruimtereis van komende dinsdag. En daar zit een oer-Hollands tintje aan. Deze week maakte Bezos\’ ruimtevaartvehikel Blue Origin bekend dat de 18-jarige Tilburgse student natuurwetenschap Oliver Daemen mee mag met de New Shepard. Wie niet snel is moet slim zijn en Bezos slaagt er zo in de aandacht van de wereld in aanloop naar de lancering van dinsdag behoorlijk op zich te richten – nadat Richard Branson de space race op snelheid won.

\"\"

Wie de jeugd heeft heeft de toekomst – en krijgt bij Junior Beleggen letterlijk en figuurlijk de ruimte. De portefeuilles van Junior Beleggen behalen een positief rendement over het eerste halfjaar: 3% (defensief), 8% (neutraal) en 13,5% (offensief) – niet astronomisch maar evenwichtig en gericht op de toekomst. En dat legt, óók in het luchtledige, gewicht in de schaal.

Scroll naar boven