Allianz Europe Equity Growth september

Het Allianz Europe Equity Growth-fonds slaagde ook in september om aanzienlijk boven de benchmark van de S&P Europe Largemidcap Growth én de MSCI Total Return te presteren. Vooral het laatste jaar loog het rendement er niet om, met een groei van 41,9% ten opzichte van het jaar ervoor.

Het beleggingsbeleid van Allianz is een combinatie van een duurzaamheidstoets en fundamenteel beleggen. Allianz maakt gebruik van Grassroots® Research, een divisie binnen Allianz Global Investors met een wereldwijd netwerk van journalisten, Field Force-onderzoekers en branchecontacten. Zij worden ingezet om belangrijke aandelen- en sectortrends te helpen identificeren voordat de concurrentie dat doet. Op die manier hoef je niet meer te wachten op bedrijfscijfers. Als de publieke opinie zich tegen een bepaald bedrijf keert, kan dat al in een vroeg stadium gesignaleerd worden.

Innovatief marktonderzoek

Grassroots® Research gaat daarvoor nadrukkelijk verder dan traditioneel fundamenteel onderzoek. Door rechtstreeks naar de bron te gaan, geeft Grassroots de beleggingsprofessionals van Allianz Global Investors tijdig toegang tot solide, op onderzoek gebaseerde inzichten. Die moeten bijdragen aan weloverwogen beleggingsbeslissingen. In de driemaandelijkse nieuwsbrief Market Monitor belicht Grassroots de meest relevante marktonderzoeksstudies.

Rendement

Het fonds slaagt erin om de benchmark consistent te verslaan met een gemiddelde van 5%. Het year-to-date rendement groeide aanzienlijk gedurende het tweede kwartaal. Door een brede spreiding over verschillende sectoren weet het fonds zich te wapenen voor tegenslagen. De hoogste weging is te vinden in de tech-sector, waar veel rendement is gewonnen. Door de toppers uit diverse sectoren te kiezen weet het fonds indrukwekkende resultaten te realiseren en daarbij tevens het risico in te perken.

\"\"

Posities van het fonds

In de samenstelling van de portefeuille zijn hoge wegingen in informatietechnologie en gezondheidszorg zichtbaar. Allianz heeft dan ook absolute toppers in portefeuille. De grootste positie in portefeuille is het Nederlandse ASML, gevolgd door DSV Panalpina, Sika, Infineon Technologies en Novo Nordisk.

De succesformule

Het Allianz Europe Equity Growth-fonds weet indrukwekkende prestaties te leveren met een focus op de Europese beurzen. Het rendement is afkomstig van groeiaandelen uit verschillende sectoren. Daartoe selecteert het fonds beleggingen op basis van een bottom-up-analyse van afzonderlijke effecten. Vervolgens worden de ontwikkelingen binnen de markt nauwlettend in de gaten gehouden en laat het fonds zijn stem horen middels actief beheer. Ecologische, sociale en zakelijke beurscriteria staan hoog in het vaandel bij het fonds, dat zich voornamelijk op de lange termijn richt.

* Dit stuk vormt geen aankoopaanbeveling.

Scroll naar boven