Rendement februari 2022

Het is officieel: 2022 is hobbelig begonnen. In de eerste maand van het jaar trad er een correctie op. In februari leek de markt te herstellen van de harde klappen, totdat Rusland Oekraïne binnenviel en de onzekerheid snel terugkeerde. Als gevolg daarvan deelde het Westen sancties uit aan Rusland en steeg de prijs van olie en gas significant. Eén ding is zeker: 24 februari 2022 zal de geschiedenisboeken ingaan en belanden op een duistere pagina. Hoe sloten de portefeuilles van Mercurius de maand februari af?

Normaal gesproken behandelen we op deze plek de verschillende macro-economische ontwikkelingen die van invloed waren op het beursklimaat in de betreffende maand. Nu de oorlog in Oekraïne eigenlijk alle andere ontwikkelingen in de wereld overschaduwt, lijkt het ons gepast om het dit keer te laten bij de sobere rendementscijfers.

\"\"

Rendement:

\"\"

Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten dus. En tevens gebaseerd op een beheerfee van 1% ex btw.

*De waarde van uw belegging kan dus fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven