Beleggen in thema\’s van de toekomst!

Beleggen doe je voor de toekomst, maar de crux ligt hem in het inspelen op een bewegelijke markt. Waar zal het nieuwe Apple-aandeel zich schuilhouden? Welke sectoren zullen relevant blijven, opkomen of juist verdwijnen? Het Natixis Thematics Meta-fonds heeft een grondige analyse gemaakt van de markt en zorgvuldig een vijftal sectoren met de grootste groeipotentie. Door in deze thema\’s te beleggen voordat \’de massa\’ het doet, weet het fonds spectaculaire resultaten te realiseren.

\"\"

Natixis Thematics Meta Fonds

Het Natixis Investment Managers-fonds is een Amerikaans-Franse vermogensbeheerder en staat onder leiding van Mohammed Amor. Het fonds beheert een vermogen van ruim duizend miljard US-dollar. Daarmee is het de op één na grootste beheerder in Frankrijk. Opmerkelijk hieraan is dat het fonds relatief jong is die is opgestart in 2007. Het Metafonds heeft ondanks haar beperkte trackrecord een uitstekende reputatie opgebouwd op gebied van beleggen in thema\’s. De toekomstvisie waar Mercurius haar oog op heeft zijn terug te vinden in het fonds. Hoe speelt het fonds in op de recente ontwikkelingen binnen de markt en op welke sectoren ligt de focus?

Strategie

De thema\’s waar het Meta-fonds in belegt zijn Artificial Inteligence & robotica, veiligheid, water, welzijn en de subscriptie-economie. Sinds de industriële revolutie is automatisering een blijvend begrip. In de toekomst zal dit niet anders zijn. Er is altijd een snellere, goedkopere en efficiëntere manier om werkzaamheden te verrichten. AI & robotica staan aan het voorfront van deze ontwikkeling. Veiligheid kent haar plaats in het fonds in de breedste zin van het begrip. Hierin ligt de focus voornamelijk op cybersecurity. Data wordt ook wel het goud van de toekomst genoemd en het beveiligen ervan is van groot belang. Bedrijven kunnen hier ook niet op bezuinigen door de wet- en regelgeving en deze eisen zullen niet afnemen.

Zolang de mens de aarde bewoont zal er vraag zijn naar water. Aangezien water een grote rol speelt in klimaatverandering, zet het Metafonds in op waterinfrastructuur. Welzijn is van groot belang voor een welvarende samenleving, waarin de bevolking ouder wil worden en toegang wil krijgen tot hoogwaardig nutriënten. Ten slotte zijn er steeds meer subscriptie-economieën zoals Spotify, Netflix en Microsoft. De jongere generatie spreekt dat aan en de toekomstige cashflow kan nauwkeurig berekend worden. Dat zorgt voor stabiliteit.

\"\"

Welke bedrijven zitten er in de portefeuille?

De thema\’s zijn grondig onderzocht op de absolute toppers in de sector. Dit gebeurt door middel van de vier \’investeringspijlers\’ van Natixis. Hieronder valt een adequaat management, onderliggende kwaliteit, duurzaamheid en het verhandelbare risico. Na afloop van de analyse blijft enkel de \’crème-de-la-crème\’ over. Hierbij is er een brede spreiding over 170 bedrijven en geen enkele positie met een hogere weging dan 2%. Hieronder vallen bekende namen als Nvidia, SalesForce en Planet Fitness. Stuk voor stuk bedrijven die aansluiten bij de thema\’s van de toekomst en de grondige analyse van het Metafonds hebben doorstaan.

Conclusie

Ondanks de recente volatiliteit op de markten weet het Metafonds zich uitmuntend te positioneren door middel van een toekomstbestendige portefeuille. Dit is precies waar Mercurius naar op zoek is bij de fondsselectie. Het year-to-date-rendement blijft achter met -11,6% per 14 april, maar de weg naar de top gaat nooit zonder horten of stoten. Mercurius ziet een glansrijke toekomst tegemoet met het Netaxis Thematics Meta-fonds.

*Dit stuk vormt geen aankoopaanbeveling.

Scroll naar boven