Rendement juli 2022

Na zes moeizame maanden op de beurs zijn de groene cijfers eindelijk teruggekeerd. De portefeuille heeft zijn veerkracht getoond en heeft spectaculaire resultaten behaald in juli. Ook de S&P 500 is sinds medio juni met 12% gestegen en de NASDAQ met 20%. De grote meerderheid van bedrijven die deel uitmaken van de S&P hebben de verwachtingen overstegen met de publicatie van de cijfers over het tweede kwartaal. Hiermee lijkt de marktwaardering te pessimistisch ingeschat, waardoor we een snelle prijsstijging zagen.

Toch zijn er onzekerheden. Zo hebben energieprijzen nieuwe records gebroken, lopen de geopolitieke spanningen op en lijkt de torenhoge inflatie nog niet volledig onder controle. Hoe sluiten de portefeuilles van Mercurius de maand juli af?

\"\"

De Britse premier Boris Johnson treedt af nadat leden van zijn regering zich massaal tegen hem keren. Na tientallen jaren komt er een einde aan de politieke carrière van de oud-journalist, die een reeks schandalen op zijn kerfstok heeft. Johnson heeft een bewogen premierschap achter de rug, Zo trad het Verenigd Koninkrijk begin 2020 uit de EU, kort daarop gevolgd door een volgende uitdaging: een wereldwijde pandemie. Wie de Conservatieve Partij tot opvolger benoemt is nog niet bekend.

\"\"

Het nieuwe cijferseizoen deze maand heeft het sentiment op de beurs een positieve wending gegeven. Met name tech-aandelen zaten in de lift. De cijfers over de arbeidsmarkt vormen wel een punt van zorg, doordat de kosten van arbeid sterk zijn gestegen in het tweede kwartaal van 2022.

De economische groeiverwachting is door het International Monetary Fund stelde de economische groeiverwachting naar beneden bij. Voornamelijk opkomende landen zullen het zwaar te voortduren krijgen, volgens het rapport. Oorzaak zijn de hoge schulden waarmee deze opkomende economieën kampen. In de huidige situatie van hoge inflatie, een sterke dollar en oplopende rentes leidt dit tot onzekerheid.

\"\"

Het ministerie van Financiën heeft de implementatie van het UBO-register opnieuw voor zich uit geschoven. Reden is de achterstand bij bij KvK. De registratiedatabase staat momenteel voor 1 januari 2023 op de agenda. Financiële instellingen waren bang problemen te ervaren als gevolg van de vertraging, gelukkig is dit niet het geval.

\"\"

Ook Mario Draghi treedt in juli af, na 18 maanden leider van de Italiaanse coalitieregering te zijn geweest. Hiermee lijkt het onvermijdelijk dat de Italianen binnenkort weer naar de stembus gaan. Het opstappen van de voormalig ECB-president kwam niet geheel als verrassing, gezien het gebrek aan steun van het Italiaanse parlement. De opvolger zal direct voor een aantal uitdaging staan. Zo groeit de economie mondjesmaat en hebben de renteverhogingen veel invloed op een land met een schuld van 150% van het BBP. De leider van oppositiepartij Broeders van Italië, Giorgia Meloni, gaat aan kop in de peilingen en maakt daarmee kans om de eerste vrouwelijke Italiaanse premier te worden.

\"\"

Rendement:

\"\"

Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten dus. En tevens gebaseerd op een beheerfee van 1% ex btw.

*De waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Junior Beleggen

Naast Mercurius Vermogensbeheer bieden wij Junior Beleggen aan voor de opbouw naar senior vermogen. Bij Junior kan eenieder terecht vanaf 1.000 euro. De portefeuilles van Junior zijn verspreid over meer dan 240 prachtbedrijven met innovatie in het DNA.

\"\"

\"\"

*De waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven