Pictet Global Environmental Opportunities FundHet Pictet Global Environmental Opportunities Fund richt zich op bedrijven die oplossingen bieden voor milieuproblemen, zoals klimaatverandering, water- en luchtverontreiniging en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Het fonds heeft in de afgelopen vijf jaar een sterke performance laten zien, met een jaarlijks rendement van ongeveer 17%. De totale kostenratio van het fonds is 1,99%, wat hoger is dan het gemiddelde voor vergelijkbare fondsen. Daarmee is het een weergave van de focus op duurzame en verantwoorde investeringen.

Belangrijke posities

Een belangrijk aspect van het Pictet Global Environmental Opportunities Fund is de aandacht voor de onderliggende bedrijven. Belangrijkste posities in het fonds zijn onder meer Tesla, Orsted en Schneider Electric. Al deze bedrijven zijn actief op het gebied van duurzame energieopwekking en elektrische mobiliteit, wat goed aansluit bij de doelstellingen van het fonds. Andere posities in het fonds houden zich bezig met waterbeheer en -technologie, recycling en circulaire economie en duurzame voedselproductie.

Strategie

Het Pictet Global Environmental Opportunities Fund biedt beleggers de mogelijkheid om te profiteren van de groeiende vraag naar duurzame oplossingen en technologieën, terwijl het ook bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Een verstandige keuze voor wie op zoek is naar een duurzaam beleggingsfonds met een sterke performance en aandacht voor bedrijven met een positieve impact op het milieu.

\"\"
Scroll naar boven