Andre Kuipers

Donderdagavond 13 april heeft de Rotaryclub Utrechtse Heuvelrug een lezing georganiseerd in de Maartenskerk te Doorn. Voor dit bijzondere evenement waren Mercurius Vermogensbeheer en haar dochteronderneming Junior Beleggen de twee hoofdsponsors. De gastspreker was niemand minder dan de Nederlandse ruimteheld André Kuipers. Hij heeft getracht alle aanwezigen, jong en oud, mee te nemen met zijn ruimtereizen.

Nauwkeurigheid vanuit de ruimte

Kuipers vertelde op een boeiende manier over het belang van alle satellieten die op dit moment met ongekende snelheden boven ons hoofd zweven. Met kilometers per seconde (niet uur) zorgen duizenden satellieten ervoor dat eenieder van ons zonder enige moeite kan communiceren met onze familie aan de andere kant van de wereld, of zonder problemen kan navigeren door het land. Maar er zijn ook veel wetenschappelijke ruimtevaartuigen die constant duizend-en-één verschillende dingen op aarde meten, van CO2-gehaltes boven de Chinese agglomeraties tot de stikstofgehaltes boven Nederland, of tot op de millimeter nauwkeurig de zeespiegel over de gehele aardbol. Dit klinkt ongelooflijke en in zekere zin is het dat ook, maar de terabytes aan data die hier verzameld worden geven ons een beter beeld van wat er gebeurt met onze planeet.

De D van Dromen en Doen

En dat sluit aan bij de boodschap van Kuipers, dat wij allen passagiers zijn aan boord van ruimteschip aarde, een fragiel ruimteschip en het enige dat we hebben (tot nu toe). We moeten hier voorzichtiger mee omgaan dan we nu doen en er alles aan doen om deze te beschermen voor onze toekomstige generaties. En dit sluit weer uitstekend aan bij de boodschap van Mercurius en Junior. Door duurzaam te beleggen trachten wij de toekomst van de jeugd van nu veilig te stellen en toegankelijk te maken. Kuipers wees aanwezigen op het belang van de D\’s. In dit geval de D van Dromers, Denkers, Doeners en Durvers, die je allemaal nodig hebt om een project als het landen op de Maan of Mars mogelijk te maken.

En de D van Doorzetten, diversificatie, diepgang en discipline

De D\’s sloten naadloos aan bij het verhaal van Koen Bender. Om succesvol te zijn moet je doorzetten, diversificatie hebben in je portefeuille, diepgang hebben om te weten waarin je belegt, en discipline. Laat je niet verleiden om achterblijvers te verkopen en alles op winnaars van de vorige periode in te zetten, maar herbalanceer je portefeuille op gezette tijden. En begin op tijd! De boodschap van onze eigen Koen Bender aan de aanwezigen was dan ook dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met beleggen om de toekomst van je kinderen veilig te stellen. En doe dit dan ook op een bewuste en duurzame manier, gemakkelijk bij Junior.

Scroll naar boven