Stevanato Group, een Italiaans succesverhaal op NYSE

Stevanato Group is een aan de Amerikaanse beurs, NYSE, genoteerde Italiaanse multinational met hoofdkantoor in Piombino Dese, Padua – Italië. Het in 1949 opgerichte verpakkingsbedrijf voor geneesmiddelen is onder meer actief in de glasbuisvormtechnologie en inspectiesystemen, als ontwerper en producent van machines voor het ombouwen van glazen buizen. Het familiebedrijf was de eerste wereldwijde producent van insulinecartridges voor de behandeling van diabetes en daarmee profiteert het momenteel van de hause rond insuline in de farmaceutische industrie.

Nuova Ompi, het eerste bedrijf van de Groep, werd in 1949 in Venetië opgericht door Giovanni Stevanato, vader van de huidige president Sergio Stevanato. Een tweede bedrijf (SPAMI) werd opgericht in 1971, en is gespecialiseerd in het ontwerp en de constructie van hogesnelheidsprecisiemachines en complete lijnen voor de productie en controle van glazen buiscontainers voor farmaceutisch gebruik.

In BeursTalk bespreekt Koen Bender met Rob Jansen het huidige succes van het aandeel Stevanato: waarom is dit het juiste moment om als belegger in te stappen?

Scroll naar boven