Top 10-aandelen in de portefeuille

Mercurius Vermogensbeheer belegt in diverse beleggingsfondsen, goed voor een uitgebreide verzameling aandelen in portefeuille. Een goede spreiding verkleint de risico’s. De weging per aandeel ten opzichte van de totale portefeuillewaarde van Mercurius varieert. In de onderstaande tabel ziet u de weging per aandeel ten opzichte van de totale portefeuillewaarde van de top 10-aandelen in risicoprofiel Offensief.

Top 10 aandelen in risicoprofiel Offensief 31 maart 2024

De grootste positie in portefeuille is Microsoft, gevolgd door NVIDIA. Beide bedrijven deden het de afgelopen maanden goed op de beurs. De sleutelfactor die bijdraagt aan het succes van Microsoft is het aanbieden en uitbreiden van AI-applicaties. Met dank aan de verdiensten uit AI-software steeg de omzet van Microsoft het eerste kwartaal van 2024 met 17 procent ten opzichte van vorig kwartaal. NVIDIA produceert AI-chips, de zogeheten graphics processing unit (GPU), die worden afgenomen door de grootste technologiebedrijven, waaronder Apple en Microsoft.

In de onderstaande tabel ziet u de top 10-aandelen in risicoprofiel Offensief per 31 december 2023.

Top 10 aandelen in risicoprofiel Offensief 31 december 2023

Het overgrote deel van de top 10-aandelen blijft gelijk ten opzichte van een kwartaal eerder. NVIDIA bevindt zich nog steeds op nummer twee, maar de weging neemt toe tot 2,41 procent van de portefeuille. Progressive Corporation stijgt naar plek 5. Nieuwkomers in de top 10 zijn de Duitse woningbelegger VONOVIA en Apple. UnitedHealth Group en Linde verlaten de top 10.

Scroll naar boven