First State Global Listed Infrastructure Fund

[pl_button type=\”ol-link\” link=\”http://bit.ly/20170513First_State_PDF\” target=\”blank\”]Lees het als PDF[/pl_button]

Isin: GB00B2PDRD99
Infrastructuur investeringen…

In de offensievere portefeuilles van onze vermogensbeheerrelaties houden we een positie in het First State Global Listed Infrastructure Fund aan. Wereldwijde beleggingen in infrastructuur, dus niet alleen geënt op beloftes van Trump om mega investeringen in infra te doen, maar ook in het Chinese initiatief One-Belt, One Road. Daarnaast belegt het fonds in de groeiende stromen van goederen en mensen door te investeren in onder meer luchthavens, utiliteitsbedrijven en spoorwegen.

…een mooie belegging in de veranderingen in de wereld…

Investeringen in infrastructuur hebben als kenmerk dat ze vaak goed te voorspellen zijn en een sterke stabiele kasstroom hebben. Het aanleggen van (lucht)havens en transportverbindingen zijn vaak grote projecten die, als eenmaal de beslissing genomen is om ze te starten, een langdurig karakter hebben. Daarnaast genereren ze een vrij constante kasstroom. Het aantal reizigers op een luchthaven zal in een periode van economische tegenwind wel afnemen maar nooit helemaal wegvallen. Die kasstromen maken de sector extra interessant. De groei van de wereldbevolking zorgt voor meer goederenstromen en een toename van reizigers. Ook de utiliteitssector waar water en stroombedrijven onder vallen hebben deze kenmerken. In deze sector belegt dit fonds ook.

…en voor een betere wereld.

Het First State Global Infrastructure Fund heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en krijgt van onafhankelijke beoordelaar Morningstar een van de hoogste ratings op het gebied van duurzaamheid. Zo wordt er in energie belegd, maar alleen in duurzame energie. Dat deze strategie werkt blijkt uit de resultaten. Het fonds verslaat haar benchmark, de FTSE Global Core Infrastructure 50/50 index met een resultaat van 127,5% rendement sinds oktober 2007 vs de benchmark van 114,6%.

Waarin wordt belegd?

Het fonds dat actief is sinds 2007, belegt wereldwijd. Zo is een van de grootste posities Transurban Group, een Australische operator van tolwegen. Een andere grote positie is Enbridge een Amerikaanse energie transportmaatschappij die één van de 100 meest duurzame bedrijven wereldwijd is. In Japan is een van de grootste posities de East Japan Railway Co.

En hoe presteren ze versus anderen?

\"\"

 

\"\"

 

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven