Stewart Investors Worldwide Sustainability Fund

[pl_button type=\”ol-link\” link=\”http://bit.ly/20170708_Stewart_PDF\” target=\”blank\”]Lees het als PDF[/pl_button]

Isin GB00B7D5XN45

Een wereldwijde duurzame benadering…

In de afgelopen periode hebben we in de portefeuilles van onze beheerrelaties een positie in het Stewart Investors Worldwide Sustainability Fund opgenomen. Met Stewart investors doen we al langer zaken. Het fondshuis voert ook succesvol de regie over een deel van onze Zuid Amerikaanse en Infrastructuurbeleggingen. Stewart investeert bij voorkeur in bedrijven die worden geleid door managers die denken als eigenaren, zelf investeren in het bedrijf, een lange termijn benadering hebben en hebben laten zien dat ze alle aandeelhouders eerlijk behandelen. Stewart Investors maakt daarbij ook actief gebruik van haar stemrecht als aandeelhouder.

…die een prima resultaat oplevert…

Deze benadering levert prima resultaten op. En dan bedoelen we niet in eerste instantie de resultaten voor beleggers, maar vooral de maatschappelijke resultaten. Zo belegt Stewart in Housing Development Finance Corporation, een Indiaas bedrijf dat hypotheken verstrekt aan het lagere- en middenklasse segment van de markt. Het is de missionstatement van het bedrijf om eigen woningbezit in India te maximeren. Daarnaast belegt het fonds ook veel in bedrijven die gezondheidszorg voor de gehele bevolking toegankelijk maken. Vooral maatschappelijk rendement dus.

Stewardship is at the heart of our investment philosophy. We believe management integrity and culture is key.

…ook in vergelijking met de benchmark…

En deze benadering werpt vruchten af voor beleggers. Bedrijven met een grote sociale betrokkenheid leveren een beter rendement voor beleggers en lopen minder risico. Door hun betrokkenheid zijn ze beter in staat om de veranderingen in de maatschappij te signaleren en eropin te spelen. Dat leidt ertoe dat ze eerder nieuwe trends ontdekken en bedreigingen signaleren. En dat maakt ze extra interessant om in te beleggen. En dat blijkt ook uit de directe beleggingsresultaten ten opzichte van hun benchmark. Zo laat het Worldwide Sustainability Fund sinds de lancering in 2012 een outperformance van 12% versus de MSCI World Index zien.

…in solide bedrijven belegt…

De grootste positie van dit fonds is in Unilever hetgeen deels ook de goede performance van dit jaar tot dusver verklaart. Daarnaast houdt het fonds ook grote posities aan in onder meer Henkel, Waters Corporation, Farmaceut Merck,   en simulatiesoftware ontwikkelaar Ansys.

…dus een basisplaats verdient.

We hebben dit fonds dan ook een basisplaats in de beheerportefeuilles van Mercurius gegeven.

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven