Verhoging positie VS

iShares MSCI USA ESG

[pl_button type=\”ol-link\” link=\”http://bit.ly/20170722ishares_pdf\” target=\”blank\”]Lees het als PDF[/pl_button]

Nieuw in portefeuilles…

In de aanloop naar de bedrijfscijfers over het tweede kwartaal hebben we besloten om de onderweging die we hadden in Amerikaanse aandelen (tijdelijk) op te heffen. Onze overweging in liquiditeiten hebben we aangewend voor een positie in een tracker op duurzame aandelen uit de VS.

We verwachten dat bedrijfscijfers van Amerikaanse multinationals positief zullen worden ontvangen. In het tweede kwartaal was het consumentenvertrouwen hoog en zullen we het eerste effect op de bedrijfscijfers zien van de verzwakte dollar, hetgeen gunstig is voor Amerikaanse bedrijven met veel omzet buiten de VS.

We kiezen daarbij bewust voor een tracker die selecteert op duurzaamheid. Enerzijds omdat duurzame bedrijven natuurlijk beter voor de lange termijn en bovendien winstgevender zijn, anderzijds omdat de minder duurzame bedrijven het meeste leken te profiteren van de verkiezing van Trump. Nu Trump’s plannen getorpedeerd worden in Washington zullen deze minder duurzame bedrijven minder in trek zijn bij beleggers.

…waar beleggen ze in…

De grootste posities in deze tracker zijn bedrijven als Apple en Microsoft terwijl ook 3M en Accenture terug te vinden zijn in de top-5.

…en de functie in de portefeuille…

Met deze positie kunnen we snel in- en uitstappen in de Amerikaanse markt als we daar aanleiding toe zien. In het begin van dit cijfer seizoen willen we een groter blootstelling naar de markt hebben en omdat we al een behoorlijke weging in Europa hadden hebben we nu voor een verhoging in de VS gekozen.

Ik wil meer weten hoe ik maximaal rendement kan halen uit mijn vermogen!

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170722contact”]Ik wil een afspraak maken[/pl_button]

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven