Koopjesjagers: E.I. Sturdza European Value Fund

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170902Sturdza_PDF\”]Lees het artikel als PDF[/pl_button]

Deze nieuwsbrief een achtergrondartikel over een fonds dat Mercurius sinds 2015 voor haar cliënten in portefeuille aanhoudt. E.I. Sturdza European Value Fund

Beheerd door? Een Nederlander!

We mogen best een beetje trots zijn op dit fonds want het wordt beheerd door de Nederlander Willem Vinke, die overigens zelf graag een beetje op de achtergrond blijft en zich vooral bezighoudt met zijn belangrijkste kwaliteiten, het zoeken naar ondergewaardeerde aandelen.

Mercurius Vermogensbeheer maakt voor de selectie van interessante beleggingen gebruik van diverse analysesystemen. Eén daarvan volgt de fondsbeheerders van de fondsen en kent aan de hand van hun langere termijnperformance een waardering toe. Dat kan dus bij verschillende fondsen zijn. Willem Vinke heeft de op één na hoogste waardering en behoort daarmee tot de wereldtop van fondsbeheerders. Het rendement dat hij als fondsbeheerder gemeten vanaf 2003 heeft behaald is maar liefst 13%, (per jaar) terwijl de index in dezelfde periode 7,4% jaarlijks gemiddeld gestegen is. Dat is 5,5% per jaar outperformance.

Wij vertellen u graag meer over hoe u mee kunt profiteren van deze unieke fondsmanager.

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170722contact\”]Neem contact met mij op[/pl_button]

Wat is de strategie van het fonds

\"\"Het fonds is op zoek naar kwaliteitsondernemingen die ruim onder hun waarde worden verhandeld. Dat zijn marktleiders die al geruime tijd groeien, hoge marges realiseren en niet kapitaalintensief zijn.

Daarvoor is intensief onderzoek nodig dat begint bij een selectie op basis van waardering en cashflow. Daarna wordt onderzocht of het fonds aan de selectie-eisen van Willem Vinke voldoet. Hij berekent volgens zijn eigen methodiek aan de hand van gepubliceerde cijfers een eigen fair-value en vergelijkt dit met de beurskoers. Men houdt circa 25 tot 35 ondernemingen in portefeuille en er is dus sprake van vrij veel concentratie in de portefeuille (het tegenovergestelde van een indexknuffelaar).

De enige sectorvoorkeur is dat de fondsmanager in principe niet wil beleggen in banken en verzekeraars. Hiervoor heeft hij na de verkiezingen in Amerika, november 2016, een korte uitzondering gemaakt en wel wat banken opgenomen die vooral van de ontwikkelingen in Amerika zouden profiteren. Inmiddels is men hier alweer uitgestapt nadat het momentum rondom Trump dit voorjaar verdween.

 

Geïntereseerd?

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170722contact\”]Neem contact met mij op[/pl_button]

Enkele interessante beleggingen!

Het fonds belegt momenteel bijvoorbeeld in Wirecard. Dit is een Duits bedrijf dat zich richt op elektronisch betalingsverkeer en risicomanagement applicaties. Wirecard profiteert sterk van de structurele verschuiving naar online kopen (sterke groei). Willem Vinke heeft het fonds vorig jaar aangekocht nadat het flink onder de door hem berekende waarde was gedaald.

Een andere belegging is Sophos, eveneens technologisch. Het bedrijf houdt zich bezig met de beveiliging van Cloud-toepassingen. Hun inkomsten zijn heel zeker doordat ze vooral voor vaste gebruikers werken die abonnementen bij hun afsluiten. Het was de afgelopen periode de sterkste groeier in portefeuille.

CTS Eventim is een Duits bedrijf in de sector vrije tijd en evenementen. Ze focussen zich op ticketverkoop en live entertainment. Online ticketverkoop maakt een sterke groei door en genereert momenteel een 7x groter rendement dan offline ticketverkoop en dit groeit jaarlijks stevig door.

LivaNova is een wereldwijd opererend medisch technologisch bedrijf dat medische apparaten maakt voor mensen met epilepsie, depressie, hartklachten en andere chronische aandoeningen. Recente ontwikkelingen in het management en een nieuwe strategie zijn veelbelovend en dit zou de aandelenkoers verder moeten doen stijgen.

Pandora is een Deense juwelenmaker. Het heeft na een sterke groei ook moeilijke jaren gehad door zorgen over marges en verkoopgroei. Maar inmiddels heeft het de bedrijfsvoering goed op orde het noteert nu tegen een koers/winstverhouding van 11 en het heeft een dividendrendement van 7%.

 

Zijn dit ook beleggingen waarnaar u op zoek bent?

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170722contact\”]Ik wil een afspraak maken[/pl_button]

Hoe kunt u hiervan profiteren?

Op basis van het trackrecord van de fondsbeheerder, Willem Vinke, en het uitgesproken beleggingsmodel beoordelen we het E.I. Sturdza fonds als een zeer aantrekkelijk fonds om een deel van de Europese aandelenregio in te vullen. We houden dit fonds dan ook graag aan voor onze cliënten.

Bent u net zo enthousiast over dit fonds als wij?

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”http://bit.ly/20170722contact\”]Ik wil een afspraak maken[/pl_button]

[pl_button type=\”ol-link\” size=\”large\” link=\”https://www.mercuriusvermogensbeheer.nl/nieuwsbrief/\”]JA! Graag ontvang ik de visie updates[/pl_button]

Scroll naar boven