Mercurius in 2017; beating the benchmark?

Lees het artikel als PDF

Na een lastig tweede kwartaal voor de financiële markten keerden de groene cijfers in het derde kwartaal terug. Wat betekent dit voor de rendementen van Mercurius? Tijd voor een kort overzicht.

ONTWIKKELING PORTEFEUILLES

In vrijwel alle profielen (m.u.v. defensief) stegen de aandelenposities per saldo fractioneel. Technologie aandelen voerden de lijst van stijgers aan in dit kwartaal met een plus van ruim 5% (om voor het jaar nu 19% bij te schrijven). Ook Europese en Japanse aandelen lieten prima stijgingen zijn. Amerikaanse posities stabiliseerden. Het aandeel HAL beleefde een slecht kwartaal met een daling van 9%. Vervelend, maar we hebben geen aanleiding deze positie te herzien.

Obligatieposities stegen per saldo met ruim 0,6% in waarde in het derde kwartaal. De positie in vastgoed beleefde wederom een goed kwartaal en liet een stijging van 4,7% zien om sinds 1 januari een stijging van 12% te laten zien.

SPREIDING BLIJFT CRUCIAAL

Zowel binnen het aandelengedeelte als over de hele portefeuille is gebleken dat spreiding ervoor zorgt dat alle profielen het derde kwartaal een positief rendement haalden. In de offensieve portefeuilles compenseerden de andere aandelen het verlies van HAL, in de defensieve portefeuilles waren dat de posities in obligaties en vastgoed.

Ik wil weten hoe mijn vermogen via spreiding ook een goed rendement kan hebben!
Ik wil een afspraak maken

BEATING THE BENCHMARK?

Over het derde kwartaal blijft de benchmark ons nipt voor. Zoals eerder vermeldt hebben het aandeel van HAL en de lage USD hier de grootste invloed op. Desondanks blijven we in vier van de vijf profielen wel voor op de benchmark over 2017 tot nu toe. Daarnaast verwachten we in de toekomst herstel van het aandeel HAL, wat tegen die tijd weer tot positieve rendementen zal leiden.

MEER INFORMATIE OVER RENDEMENTEN

Bent u benieuwd naar verdere informatie inzake onze rendementen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon of e-mail zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden.

Ik wil weten hoe ik maximaal rendement kan halen uit mijn vermogen!
Ik wil een afspraak maken

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven