Monsanto: Time to cash out

Lees het artikel als PDF

Het afgelopen jaar hebben we regelmatig geschreven over de overname van Monsanto door Bayer. We hadden er vertrouwen in dat de overname succesvol afgerond zou worden, en dit vertrouwen is beloond.

Een mooie rit gemaakt…

Iets meer dan een jaar geleden namen we in de offensievere portefeuilles een positie op in een turbo Monsanto. Het Amerikaanse biotechnologische bedrijf dat producten voor de landbouw produceert zou overgenomen worden door het Duitse Bayer. De prijs van het aandeel Monsanto stond echter nog ver onder de prijs waarvoor het bedrijf wordt overgenomen, omdat er nog onzekerheid was over het slagen van de deal. Na wat research in de beide bedrijven en de vergelijking met soortgelijke overnames achtten wij de kans van slagen voldoende groot om in te stappen.

…maar nu nemen we afscheid

De overname is nog niet volledig afgerond, maar we hebben besloten afscheid te nemen van deze positie. De prijs van het aandeel staat inmiddels dusdanig dichtbij de overnameprijs in de buurt dat het opwaarts potentieel nog maar klein is. Aan de andere kant is er nog altijd een klein risico dat er in de afrondende fase van de overname nog iets misgaat. Het risico van een dergelijk probleem is in onze ogen te groot in vergelijking met het opwaarts potentieel. Daarom besloten we deze week afscheid te nemen van onze posities in Monsanto, en hiermee een mooi rendement op deze posities vast te stellen.

Op zoek naar de volgende overname

Zoals overnames in het verleden al bewezen hebben en ook Monsanto weer laat zien, kan het inspelen op overnames een mooie toevoeging aan het rendement van een portefeuille zijn. Ook in de toekomst zullen we onze ogen openhouden om potentiele overnames te ontdekken waar wij mooie rendementen in het verschiet zien.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven