Hermes Multi Strategy Credit; Rendement op obligaties!

Lees het artikel als PDF

Waar we vorige maand al een kijkje in onze obligatieportefeuille namen met het artikel over Standard Life, is deze week het fonds van Hermes aan de beurt. Ook dit fonds bevestigt ons vertrouwen.

ISIN: IE00BKRCNG56 – Factsheet

Beleid van het fonds

Het Hermes Multi Strategy Credit fonds belegt haar geld in allerlei soorten obligaties, gefocust op een hoog rendement. Daarnaast weten ze door spreiding hun risico te beperken. Een aantal posities die het fonds momenteel heeft zijn leningen in Dell, Tesco en Ziggo. Het fonds richt op korte duratie (korte looptijden van obligaties), zodat ze beschermd zijn tegen stijgende rentes in de huidige markt.

Fondsmanager Lundie krijgt vertrouwen pensioenfonds

Het fonds wordt sinds de oprichting in 2014 beheerd door fondsmanager Fraser Lundie. Afgelopen 20 oktober werd aangekondigd dat het Zweedse nationale pensioenfonds Första AP-Fonden (AP1) Hermes (en daarmee Fraser Lundie) heeft gekozen om een high-yield obligatiefonds van $400 miljoen te gaan beheren. Het feit dat deze grote partij haar vertrouwen uit in deze fondsmanager kan als een zeer positief signaal worden beschouwd.
Lundie benadrukt dat het duurzame beleggingsbeleid van Hermes goed past bij de innovatieve en vooruitstrevende instelling van AP1. Ondanks het feit dat het fonds geen duurzaamheidsscore heeft in vergelijkingssite Morningstar is het duidelijk dat dit fonds de zogenoemde ‘ESG-criteria’ hoog in het vaandel heeft staan.

\”Clearly they, like us, believe that creditors have as much interest as shareholders in seeing companies’ ESG practices improve and that active engagement can facilitate those improvements.\”

Fraser Lundie, Fondsmanager

De vergelijking

Onderstaande afbeelding geeft een vergelijking van het fonds met een aantal concurrenten weer. Het is duidelijk dat het fonds bovengemiddelde rendementen realiseert. Voor een obligatiefonds is een gemiddeld rendement van 3.91% per jaar zeer respectabel. Het fonds van Standard Life (rechts in de vergelijking) komt ook in de portefeuilles van Mercurius terug. Ondanks het feit dat Morningstar de twee fondsen in dezelfde categorie plaatst, betekent dit niet dat beide fondsen in dezelfde onderliggende posities zitten. Niet één van de grootste posities van het fonds komt overeen, waardoor de fondsen beide bijdragen aan de spreiding in de portefeuille.
Voorlopig zien we geen enkele reden om onze positie in dit fonds te herzien, en dus zal dit fonds ook de komende periode weer bijdragen aan het rendement van onze portefeuilles.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven