Henderson, onze positie in Tech

Lees het artikel als PDF

Het Henderson Global Technology fonds liet, net als het grootste deel van de markt, een lichte daling van 1,24% zien. Het fonds wist in april de draad echter weer op te pakken, en staat sinds 1 januari inmiddels 7,5% in de plus!

Strategie van het fonds

Het Henderson Global Technology fonds heeft een lange termijnvisie, en belegt wereldwijd in technologie gerelateerde bedrijven.  Hieronder vallen de Amerikaanse tech-reuzen, maar ook kleinere bedrijven met interessante groeimogelijkheden. In de volgende alinea zal een aantal onderliggende posities behandeld worden. Het fonds heeft een wereldwijd mandaat, en probeert met haar allocatie optimaal te profiteren van de wereldwijde trends. Het fonds is op dit moment voor het grootste deel in Amerika belegd.

Onderliggende posities

De grootste onderliggende posities zijn de bekende namen van de Amerikaanse Tech bedrijven. De grootste positie van het fonds is bijvoorbeeld Microsoft. Ook Microsoft bewoog begin dit jaar volatiel, maar toch wist het een stijgende trend vast te houden. Year-to-date staat Microsoft dan ook al 14,5% hoger. Aangezien Microsoft met 8.9% van de portefeuille de grootste positie van het fonds van Henderson is, werkt dit uiteraard goed mee aan het resultaat.

Een andere grote positie van het fonds is Intel. Intel is een Amerikaanse chipfabrikant, waarvan de chips wereldwijd in computers gebruikt worden. Intel produceert daarnaast ook nog andere computercomponenten en software. Intel is een van de leidende spelers in technologische innovatie. Zo werd afgelopen week bekend dat ze investeringen in 12 nieuwe tech startups gedaan hebben. Het aandeel Intel staat vanaf 1 januari al 19% hoger.

De naam Cisco kent u mogelijk van uw router. Dit bedrijf was hier oorspronkelijk in gespecialiseerd, maar produceert en verkoopt tegenwoordig een breed scala aan netwerkapparatuur voor (telecom)bedrijven. Cisco maakte deze week bekend de Amerikaanse start-up Accompany over te nemen. Dit bedrijf maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om zakelijke profielen van personen te maken. Het aandeel Cisco staat year-to-date 21% in de plus.

Mercurius houdt vertrouwen in Tech

Mercurius houdt de positie in de offensievere portefeuilles in het Henderson Global Technology fonds graag aan. Het fonds weet jaar na jaar onze verwachtingen waar te maken. In 2017 was het fonds een van de best presterende posities in onze portefeuilles, met een rendement van 27,2%! Ook dit jaar zet het fonds deze sterke performance door.

We verwachten dat de technologiesector het in de komende periode goed zal blijven doen. In Westerse landen zetten technologische ontwikkelingen alsmaar door, en ook in opkomende markten krijgt technologie een steeds belangrijkere rol. Dit zorgt ervoor dat onze visie op deze sector positief is voor de komende periode.

In onderstaande grafiek (Bron: Morningstar) staat de performance van het fonds afgezet tegen de performance van haar concurrenten. Zoals te zien in de afbeelding behoort het technologiefonds van Henderson (donkerblauwe lijn) tot de beste in haar categorie. Mercurius houdt daarom ook voor de komende periode vertrouwen in het management van dit fonds.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven