Stewart Investors Worldwide Sustainability Fund

Lees het artikel als PDF

Alle beheerportefeuilles van Mercurius Vermogensbeheer hebben een positie in het Stewart Worldwide Sustainability Fund. Deze basispositie maakt haar faam in het 2e kwartaal wederom waar door een stijging van 5,99% te noteren. Tijd om het fonds nog een nader te belichten…

ISIN: GB00B7D5XN45

Een basispositie in alle portefeuilles…

Sinds 2017 maakt het Stewart Worldwide Sustainability Fund standaard deel uit van de portefeuilles van Mercurius Vermogensbeheer. De aanpak van Stewart als fondshuis spreekt ons al langer aan. Het zijn lange termijn beleggers die een sterke discipline in hun beleggingsbeleid laten zien. Duurzaamheid maakt al onderdeel uit van hun beleggingsbeleid lang voordat het een mode-term werd. In hun lange (en korte) termijn prestaties is terug te zien dat duurzaam beleggen beloond wordt. De selectie van kwaliteitsbedrijven op basis van fundamentele analyse en interactie met het management hebben geleid tot sterke prestaties. Al langer maakt het Stewart Latin America fund deel uit van enkele van onze cliënt portefeuilles. Sinds 2017 is daar dus het Worldwide Sustainability Fund aan toe gevoegd.

…met duurzaamheid in het dna…

Bij Stewart volgt het fondsmanagement onder leiding van David Gait (1975) haar eigen pad. Dit leidt ertoe dat men sterk afwijkt van de relevante benchmark en de portefeuille invult via hun eigen overtuiging. Zo heeft het fonds een sterke overweging in consumentengoederen en gezondheidszorg, beide sectoren die profiteren van een bevolkingsgroei en opkomst van de middenklasse. Het fonds onder weegt technologie, financials en mijnbouw. Ook is de hoge cashpositie van ruim 12% opvallend.

…en een stabiel positieverloop…

De onderliggende aandelen laten een zeer stabiel karakter zien, zo is Unilever als sinds jaar en dag de grootste positie, gevolgd door Henkel en Beiersdorf. In het eerste kwartaal van 2018 werden er geen nieuwe posities opgenomen. Wel werden posities in onder meer Wartsila en Sul America verkocht nadat de waarderingen (te) sterk waren opgelopen. De vrijgekomen middelen werden deels herbelegd in Beiersdorf en Cerner nadat waarderingen daar juist (tijdelijk) onder druk lagen.

…dat leidt tot  superieure performance …

In de vergelijking met andere duurzame fondsen steekt Stewart met kop en schouders uit boven de fondsen die door andere Nederlandse partijen voor hun relaties worden opgenomen. Uit de groei-grafiek blijkt dat alleen Delta Lloyd dit jaar een licht beter prestatie neer zet. Op 3 jaars basis blijft Stewart zowel Delta Lloyd als ook Actiam, ABN Amro en Robeco ruim voor. Hiertoe verwijzen we naar de vergelijking op de laatste pagina van dit stuk.

..een duurzame sterspeler met terechte basisplaats.

Op basis van de harde data en ook de zachtere criteria zoals verankering van duurzaamheid in het DNA van Stewart, heeft dit fonds een basis plaats in de portefeuilles van onze relaties verworven.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven