Onbekende maar niet onbeminde miljardairs

Lees het artikel als PDF

Capital Group Investment Company of America

Voor onze Amerikaanse beleggingen volgen we de wijze lessen van een 84-jarige biljonair, Capital Group. Aan deze portefeuille manager hebben we onze Large cap beleggingen in de VS toevertrouwd. Tijd voor een toelichting.
ISIN LU1378997107

Een bewezen, gedegen aanpak..

Capital Group is in 1931 opgericht in de Verenigde Staten en heeft $ 1,5 biljoen (1500 miljard) onder beheer. Deze relatief onbekende partij in Europa, de Amerikanen zijn sinds 2015 op de Europese markt actief, is een pionier op het gebied van beleggen. Sinds 1953 is Capital Group een wereldwijde belegger en het fondshuis is een van de medeoprichters van MSCI, nu de internationale standaard voor indexen. Deze actieve belegger is privaat eigendom en belegt al meer dan 80 jaar succesvol in Amerikaanse aandelen. Sinds de start in december 1933 heeft het fonds jaarlijks 12% rendement gemaakt.

…gebaseerd op fundamentele research…

De focus in het beleggingsbeleid ligt op groeiaandelen met een huidig of toekomstig dividendrendement. Capital Group heeft een wereldwijd netwerk van analisten. 15% van de aandelen mag van buiten de VS zijn. De 57 beste analisten van Capital Group dragen hun beste ideeën aan voor de strategie. De portefeuille is gefocust op large cap aandelen waarvan 39% langer dan 8 jaar in de portefeuille zit. De 8 managers van de diverse Amerikaanse strategieën van Capital Group vormen het management van Capital Group of America. Gezamenlijk managen zij de $ 127! miljard van het fonds.

…met neerwaartse bescherming…

Het fondsmanagement belegt met een focus op de neerwaartse risico’s. Het wijkt daarbij met overtuiging af van de benchmark. Zo heeft het fonds volgens de laatste opgave een kaspositie van 7,7% en is het onder wogen in de IT-sector (dit compenseren we zelf elders in de portefeuilles). In neergaande markten presteert het 90% van de tijd beter dan de markt. En in een van de langste opgaande markten in de historie is dat een prettig idee. Dat de neerwaartse bescherming niet ten koste gaat van het rendement blijkt uit de performance van 2018. Het fonds laat in Euro’s een stijging van 8% sinds 1 januari zien en presteert daarmee in lijn van haar concurrenten.

…in Amerika’s grootste bedrijven.

In de portefeuille houdt het fonds positie in de grootste Amerikaanse bedrijven. In de lijst van de 20 grootste posities zien we Abbvie, Microsoft en Alpabet terug, evenals Exxon, Intel en Home Depot. Hoewel het managementteam overlegt over de posities, is de strategie ook de baseert op het afwijken van de consensus. Door van de consensus af te wijken wordt de grootste outperformance gehaald.

Een waardetoevoegende toevoeging in de portefeuilles

De positie in het Capital Group Investment Company of America vertegenwoordigd de Amerikaanse Large caps in de neutrale, gematigd offensieve en offensieve profielen van Mercurius Vermogensbeheer. Samen met het Alger Small Cap fund (dat is uitgeroepen tot het best presterende fonds in de eerste helft van 2018) hebben we een sterke combinatie in de Amerikaanse markt die onze relaties van rendement voorziet.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven