China: Nieuw gezicht in de portefeuilles

Lees het artikel als PDF

GAM China Evolution Fund

Recent hebben we voor onze neutrale tot offensieve portefeuilles het GAM China Evolution Fund opgenomen. Het fonds belegt in Chinese bedrijven die profiteren van de transitie van een maak-economie naar een kenniseconomie. Dit thema staat in onze ogen de komende jaren hoog op de agenda van het Chinese leiderschap en biedt daarom kansen voor beleggers. We lichten onze keuze nader toe
ISIN LU1736691863

Een bekend huis…

GAM Investment Management is een van de hofleveranciers van Mercurius Vermogensbeheer. GAM verzorgt voor talentvolle fundmanagers met bewezen strategieën, ondersteunende diensten zoals marketing en compliance. GAM zorgt er zo voor dat het fundmanagement zich kan focussen op het beleggen en behalen van rendement. Het is toeval maar fondsen uit de GAM stal zijn meermaals terug te vinden in onze portefeuilles. Onze onafhankelijke positie en focus op rendement leidt ertoe dat we de beste fondsen in hun categorie opnemen in onze basis selectie. In het geval van GAM dus nu ook het GAM China Evolution Fund.  

… een nieuw gezicht…

\"\"In onze portefeuilles voeren we een beleggingsbeleid waarbij we een geografische verdeling hebben en extra nadruk op bepaalde thema’s geven zoals technologie en gezondheidszorg. En daar we nu dus het thema China Evolution aan toe. Chinese aandelen met een nadruk op de veranderende samenleving en economie in China.  In onze zoektocht binnen dit specifieke segment kwamen we Jian Shi Cortesi tegen, manager van het GAM China Evolution fund. Binnen GAM is dit het tweede fonds met China als thema maar het kleine fonds van Cortesi presteert op korte en lange termijn beter dan het vele malen grotere GAM Star China Fund van Michael Lai. Cortesi opereerde eerder onder de vlag van RBC maar werd in 2010 ingelijfd door GAM.

…met een korte maar indrukwekkende prestatiereeks…

Cortesi startte haar carrière als redacteur voor Dow Jones in Beijing. Later ging zij in de VS aan de slag als analist om vervolgens als fundmanager aan de slag te gaan. Bij GAM is zij verantwoordelijk voor het relatief kleine China Evolution Fund ($ 90 mln) en co-manager van het Asia equity fund. Met het China Evolution fund heeft zij een indrukkende prestatiereeks neergezet.  Sinds de lancering in december 2013 heeft ze een gemiddeld jaarlijks rendement van 13,7% laten noteren versus een benchmark rendement van 8,6%. Jian Shi heeft een MBA, is CFA Chartholder en is Certified Financial Risk manager.

…gefocust op China’s transformatie.

De groei van de Chinese economie zal de komende jaren in een iets lager tempo aanhouden. Het IMF verwacht dat China voor 2030 een hoger Bruto Nationaal Produkt (BNP) heeft dan de VS, hetgeen zich ook zal vertalen in een hoger inkomen voor de Chinezen. Hoewel de middenklasse in China zich de afgelopen jaren enorm heeft vergroot, is het gemiddelde inkomen in deze categorie nog laag. Er zal een verschuiving plaatsvinden naar een hoger gemiddeld inkomen. Dit zal leiden tot een explosieve groei van bestedingen in onder meer luxegoederen, financiële diensten en gezondheidszorg. China is al wereldleider op het gebied van e-commerce en fintech, mede dankzij bedrijven als Alibaba, Tencent en Baidu.

Een waardetoevoegende toevoeging in de portefeuilles

De grootste posities in het fonds van Cortesi hebben een sterke focus op de groei van de consument in China zelf en een focus op internationale expansie. Mercurius Vermogensbeheer ziet de verdere Chinalisering als een belangrijk beleggingsthema in de komende jaren. China zal, voor of na 2030, de grootste economie ter wereld worden en Chinese bedrijven behoren nu al tot wereldleiders op het gebied van e-commerce en fintech. Deze trend is onomkeerbaar, hooguit te vertragen door een handelsoorlog. Wij hebben dus met overtuiging een positie genomen op de evolutie van China en verwachten dat die positief zal bijdragen aan het rendement voor onze relaties.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven