Sky; Een veiling aanstaande?

Lees het artikel als PDF

Veiling reglement wordt opgesteld. 

21st Century Fox (hierna 21CF) en Comcast strijden al maanden om het Britse Sky Plc. De overname valt onder Brits recht waarbij er strikte regels zijn verbonden aan het biedingsproces, opgesteld door het Takeoverpanel. Als geen van beide partijen zich terugtrekt voor 22 september (hiervoor is een “knockout” bod van de andere partij voor nodig), dan volgt er een veiling..

De laatste ronde,..

Sinds februari heeft Mercurius Vermogensbeheer voor de offensievere portefeuilles een positie in Sky Plc. In onze nieuwsbrieven heeft u het verloop van deze overnamestrijd kunnen volgen. Nu deze strijd in de laatste fase is beland wachten we met spanning op het finale bod. Dat zou dan in het begin van de komende week moeten komen. De verliezende partij moet immers ook de tijd krijgen om zich formeel terug te trekken. Nu beide biedende partijen nog hun kaarten tegen de borst houden, moet er ook rekening worden gehouden met een veiling. 

…tot de TL lichten aan gaan…

Voor het zover is hebben 21CF en Comcast nog de mogelijkheid om een finaal bod te doen. Het hoogste bod is nu van Comcast dat 1474 pence (P) heeft geboden. Het bod van 21CF ligt op 1400P. Beleggers lopen vooruit op de biedingsstrijd, op de beurs sloot het aandeel Sky op 1579P, ruim 7% boven het hoogste bod. Voor het hoogste bod van Comcast is slechts 1% van het uitstaande aandelenkapitaal aangemeld, een duidelijk signaal dat iedereen alle opties open wilt houden. Om een “knockout” bod uit te brengen zal er toch een premie van 15% ten opzichte van het hoogste bod moeten komen. De prijs zou dan uitkomen op 1691P. Dit bod zou dan in de komende week op tafel moeten liggen. Als dat niet gebeurt dan komt er een veiling.     

…en het een strikt proces wordt…

Een veiling wordt zelden ingezet om de verkoop van een beursgenoteerd bedrijf te begeleiden. Het Takeoverpanel heeft daar standaard regels voor, maar de biedende partijen mogen anders overeenkomen. De standaard procedure schrijft voor dat de veiling 5 dagen duurt. Met nog een week te gaan tot het verstrijken van de deadline zijn de bieders naar verluidt in gesprek om de regels op te stellen. Men praat over de duur van de veiling en het aantal biedingen dat een partij mag uitbrengen.    

…en nog deze maand uitsluitsel.We houden positie.

We verwachten dat er op korte termijn duidelijkheid komt over de finale prijs voor Sky. Op onze positie in de BNP Paribas Turbo hebben we inmiddels een winst van 14%. Bij een prijs van 1691P komt daar nog 34% bij. We houden dus positie in Sky met een mogelijke veiling in het verschiet.

JA! GRAAG ONTVANG IK DE VISIE UPDATES

Scroll naar boven