CPR Disruptive Opportunities; verstorend goed beleggen!

CPR Invest Global Disruptive Opportunities Fund

8-10-2019 – CPR Global Disruptive Opportunities, een van de beleggingen in onze portefeuilles die sinds 1 januari 2019 een stijging van meer dan 30% laat zien. In november 2018 bezochten we het management team van dit fonds in Parijs. Het jaar 2018 sloot het fonds af met een verlies van 7%. Waar komt de sterke stijging van dit jaar vandaan en zit er nog meer in het vat? We nemen het fonds voor u onder de loep.

Beleggen in verstorende bedrijven

CPR Asset Management  belegt sinds 1989 in onder meer een aantal geselecteerde thema’s. Inmiddels beheert dit Franse huis met 110 werknemers, 48 miljard Euro en is het een volle dochter van het immens grote Amundi. Mercurius Vermogensbeheer belegt via dit huis voor haar relaties in een thematisch fonds zich concentreert op bedrijven die verstorend opereren in hun bedrijfstak. Een interessant thema waar een sterke groei van innoverende bedrijven beleggers rijkelijk beloont. In welke bedrijven belegt dit fonds op onverstoorde manier?

…op een onverstoorde manier …

Het fonds belegt weliswaar wereldwijd, maar heeft een sterke weging van 72% in de VS, niet zo gek want het heeft ook een sterke voorkeur voor technologie en gezondheidszorg-bedrijven daar vinden ook de meeste verstorende innovaties plaats – vooral in de VS. Het concentreert haar portefeuille in 82 bedrijven waarbij het een sterke overweging heeft in kleinere bedrijven. Niet gek want bij kleinere bedrijven begint vaak de verstoring van grotere gevestigde bedrijven…

…in interessante namen…   

In de lijst van de grootste posities komen we bekende namen tegen zoals Salesforce (2,58% van het fonds) en Booking Holdings (2,24% van het fonds), maar ook interessante onbekendere namen zoals Transunion, dat creditratings van meer dan 1 miljard consumenten bijhoudt in 30 landen. Het bedrijf levert ook producten die beschermen tegen identiteitfraude en het betalingsgedrag van huurders bijhouden. Zo kunnen goed betalende huurders een lagere huur bedingen. Edward Lifesiences is een ander positie die opvalt. Het bedrijf maakt hartkleppen die structurele hartziekten helpen oplossen waardoor patiënten van een langer en gezonder leven kunnen genieten.  Marvell Technology maakt chips die digitale opslag mogelijk maken en tegelijkertijd supersnelle communicatie mogelijk maken waardoor deze chips toegepast worden in onder meer zelfrijdende auto’s.

… met klinkend resultaat…

En natuurlijk zijn er veel beleggers of vermogensbeheerders die verstorende bedrijven tot hun kernportefeuille  rekenen. We zien dan klinkende namen zoals Netflix (die inmiddels hun glans verloren zijn), maar zelf zijn we veel meer geïnteresseerd in posities die bijdragen in de spreiding van onze portefeuilles, zoals Marvell Technology of Costar Group. Spreiding draagt namelijk bij aan de vermijding van risico in onze portefeuilles.

…voor de meeste portefeuilles.

Mercurius Vermogensbeheer houdt het CPR Global Disruptive Fund voor haar relaties vanaf een neutraal profiel. Altijd fijn om snelgroeiende bedrijven met een verstorende strategie in portefeuille te hebben!

Scroll naar boven