Beleggen in cyber security?

Beleggen in cyber security is hot, maar kun je ook goed beleggen in cyber security? Het FD schreef deze week \”Cybercriminaliteit grijpt om zich heen in Nederland\”. We nemen deze trend onder de loep. Bedrijven die onze veiligheid waarborgen groeien hard. Profiteer van deze trend! Welke bedrijven zijn marktleider in deze sector? En hoe kun je er het beste in beleggen?

Gehacked?

De hacks vliegen ons om de oren, zo werden alle systemen van De universiteit van Maastricht met kerst gegijzeld door het clop virus. Er wordt gespeculeerd dat er tonnen aan losgeld zijn betaald. En de NOS berichtte deze week \”minder inbraken en zakkenrollers maar veel meer online fraude\”.

Profiteer van de trend!

Waar sprake is van een groeiende vraag is er aanbod dat hierop inspringt. Onlangs belichtten we al over onze favorieten in de technologie sector. Cyber security kent een vergelijkbare lange termijn groeitrend. Door de toename in cyber crime bieden talloze bedrijven oplossingen aan. Zo bieden verzekeraars in toenemende mate cyber crime polissen aan. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom neemt vooral beleggen in cyber security een vlucht. We belichten twee bedrijven uit deze sector. Profiteer van de trend!

Equinix

Equinix is marktleider in datacenters en internet verbindingen. Het bedrijf heeft 200 datacenters in 24 landen. Vooral de grote metropolen, waar de veel mensen wonen, zijn grote bron van vraag naar dataverkeer. Het hoofdkantoor bevindt zich in Californië. Wereldwijd werken er meer dan 7.000 mensen.

Het afgelopen jaar heeft het bedrijf 9 nieuwe locaties geopend in onder andere Brazilië, Australië, Singapore en Florida. In Amsterdam heeft Equinix ook een datacenter gekocht. En daardoor heeft het bedrijf hier enkele grote gaming en video-streaming bedrijven als klant. Denk hierbij aan Netflix maar ook aan traditionele media die met een transformatie naar online bezig zijn.

Bekijk in deze video wat het Equinix platform doet voor bedrijven wereldwijd.

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks, Inc. biedt bedrijven beveiligingsdiensten. Het platform van Palo Alto heeft cloud-oplossingen en firewalls die overal toepasbaar zijn. De missie van het bedrijf is: \”Cybersecurity partner of choice, protecting our digital way of life\”. Palo Alto bedient meer dan 60.000 bedrijven in meer dan 150 landen, inclusief 85 van de 100 bedrijven uit de Fortune100. Palo Alto is daarom een goede kandidaat voor het thema cyber security en een uitstekende manier om te beleggen in cyber security.

Beleggen in de cyber security. Hoe doe je dat?

Beleggen in cyber security? Profiteer van de trend! De manier waarop wij beleggen in deze groeimarkt is via een actief beleggingsfonds, het Thematics Meta Fund van Natixis. De hierboven genoemde bedrijven Palo Alto Networks en Equinix vormen beide onderdeel van het Thematics Meta fund. Frederic Dupraz is de fondsmanager van dit themafonds, hij is een van de mede-oprichters van Thematics Asset Management. Dit, relatief nieuwe, fonds bestaat nu 1,5 jaar onder de vlag van het Franse Natixis. De fondsmanagers die samen Thematics Asset Management oprichten zijn niet zonder ervaring. Het thematisch beleggen hebben zij tot een groot succes gemaakt bij hun vorige werkgever, de Zwitserse Private bank Pictet. Voordat Dupraz de overstap maakte naar Natixis, was hij co-manager van het security fonds bij Pictet.

Scroll naar boven