Small caps uit opkomende landen

Small caps uit opkomende landen toevoegen aan een beleggingsportefeuille draagt bij aan een goede spreiding en verbetert zo de rendement risico verhouding van onze portefeuilles. Mercurius Vermogensbeheer heeft dit deel van de portefeuilles ingevuld met het JP Morgan Emerging Markets Small Cap Fund (ISIN LU0474315818). We lichten de positie en enkele onderliggende aandelen graag aan u toe.

Geografische spreiding en hoge groei

Het fonds, dat vanuit Londonse kantoor van JPMorgan gemanaged wordt door het team van Amit Metha, belegt voornamelijk in Azië (62%), Afrika (13%) en Latijns-Amerika (11%). In totaal zitten er zo\’n 96 bedrijven in de portefeuille. Ook onder deze posities is een grote spreiding. De 10 grootste posities omvatten in totaal zo\’n 22% van het fonds vermogen. Daarnaast zijn ook verschillende sectoren vertegenwoordigd. Zo maken productiebedrijven deel uit van de portefeuille, maar ook vooraanstaande technologiebedrijven of financiële instellingen. De gemene deler is dat het allemaal bedrijven zijn die toonaangevend zijn in hun sector en vaak ook internationaal snel groeien.

Interessante markten en bedrijven

Small caps uit opkomende landen geven toegang tot interessante bedrijven in snelgroeiende markten. We pikken er een paar bedrijven uit.

Clicks Group (Zuid Afrika)

Supor (China)

Asur Aeropuertos del Sureste (Mexico)

Moscow Exchange (Rusland)

Small caps uit opkomende landen, een goede toevoeging aan onze portefeuilles

Vanaf een neutraal profiel hebben we, naast onze positie in grote bedrijven uit opkomende landen, een positie in het fonds van JPMorgan. Het fonds laat sinds de lancering in 2011 een jaarlijks rendement van ruim 8% zien. De afgelopen 5 jaar is het jaarlijks gemiddelde rendement 9,6%. De bedrijven waarin wordt belegd hebben toegevoegde waarde in een goed gespreide portefeuille. Hiermee verlagen we het risico en bouwen we ons rendement breder op. Daarnaast heeft het beleggen in lokale, kleinere bedrijven ook een groot maatschappelijk rendement. Lokale bedrijven investeren doorgaans meer in de lokale economie. Dit heeft een positief effect op de plaatselijke bevolking en het milieu. Niet verwonderlijk dan ook dat dit fonds bijdraagt aan de duurzaamheid van onze beleggingen.

Scroll naar boven