Rendement januari 2020

Het rendement in januari 2020 was positief. Toch was het een turbulente maand voor beleggers. We blikken even terug:

\"Soleimani\"

De maand januari begon met spanningen in het Midden Oosten. De VS doodden een Iraanse generaal en de Iraniërs sloegen terug. Amerikaanse legerplaatsen in Irak werden beschoten. De olieprijs schoot omhoog en beurzen omlaag. Na een gematigde reactie van Donald Trump herstelden de beurzen.

\"Boeing

Boeing stelde een nieuwe topman aan, nam een ruim pad, en verdere financiële reserveringen voor de terugkeer van de 737-max én maakte een eerste testvlucht met de 777-x, de opvolger van de succesvolle 747 serie. Het aandeel eindigde vlak voor de maand.

\"Shell

Shell stelde beleggers teleur met een fors lagere winst. Het inkopen van eigen aandelen werd opgeschort omdat de vrije kasstroom niet toereikend was. De aandelen leverden de winst van eerder in de maand in om voor januari 9,5% in te leveren. De voorbode van alweer een mager jaar voor Koninklijke Olies? (Vooralsnog) wel een mooi dividendrendement hoor!

\"Elon

Elon Musk deed een vreugdedansje nadat de beurswaarde van Tesla de grens van $ 100 miljard doorbrak. Het levert Elon een forse beloning op als de koers over 6 maanden ook boven dit niveau staat. Het aandeel Tesla steeg in de maand januari met meer dan 50%.

\"Corona

Het corona-virus gijzelde beleggers. Chinese beurzen leverden fors in, grenzen werden gesloten en mogelijk besmette patiënten in quarantaine gezet.

\"Bye

Op 31 januari 2020 verliet het Verenigd Koninkrijk formeel de EU. Er volgt een transitieperiode van 11 maanden waarin de afspraken voor 2021 en de jaren daarna moeten worden gemaakt.

\"Rendement
\"\"

*Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten, en gebaseerd op een beheerfee van 1,2% ex BTW t/m 2018, vanaf 1 januari 2019 hanteren we een beheerfee van 1% ex BTW). Loop geen onnodig risico, de waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven