Rendement juni 2020

Hoe ziet ons rendement in juni 2020 eruit? In de maand mei zette het herstel van april door. Afvlakkende curves Covid-19 en zicht op een heropende economie gaf beleggers nieuwe inspiratie. Dit beeld zette zich voort in de maand juni. De heropening van de economie bracht ook eerste tekenen van herstel in de werkgelegenheid. Lokale besmettingshaarden van Corona konden dit herstel (vooralsnog) doen ontsporen. Hoe ontwikkelden onze portefeuilles zich in de maand juni (en de eerste helft van 2020)? We blikken even terug.

Na de recordverliezen van banen in maart en april volgde een verrassend herstel in de maand mei. Op 5 juni publiceerden de Amerikanen het banenrapport waaruit bleek dat er 2,5 miljoen banen bij gekomen waren. Dit terwijl er een verlies van ruim 8 miljoen banen verwacht was. Is het economische herstel er dan eerder en sterker dan verwacht?

Op 16 juni kaapte Jitse Groen met zijn Just Eat Takeway zijn Amerikaanse evenknie GrubHub weg voor de neus van Uber, die het bedrijf had willen integreren met UberEat. Amper een half jaar na de overname van Just Eat steekt Groen nu de Oceaan over. Jitse houdt van een sterke balans en winstgevende bedrijfsvoering. Met een overname in aandelen lijkt hij in zijn zegetocht te slagen

Met nog geen 10 jaar na de beursgang op $17,- in 2010, doorbreekt het aandeel Tesla de magische grens van $1000,- per stuk. Geen bedrijf waarover de meningen van analisten zo verdeeld zijn als over Tesla. Voor de een een overgewaardeerd autobedrijf, voor de ander een ondergewaardeerd techbedrijf. En ja, wij hebben onze mening onlangs nog eens toegelicht bij BNR Nieuwsradio….

Het Duitse fintechwonder Wirecard erkent dat er !,9 miljard aan contanten \”vermist\” zijn nadat ceo Markus Braun is teruggetreden. EY, de controlerende accountant, blijkt verzuimd te hebben om de basiscontroles uit te voeren. Het groeiwonder van de Duitsers veranderde in hun grootste blamage. Toezichthouders stapelde fout op fout in hun toezicht, tot en met het aan de schandpaal nagelen van de journalist van de Financial Times die het verhaal aan het licht bracht. Het zal nog wel even onrustig blijven in Duitsland…

Amazone mengt zich in de markt voor zelfrijdende auto\’s. Het bedrijf van Jeff Bezos neemt op 26 juni voor een slordige $1,2 miljard de startup Zoox over.

\"Rendement
\"\"

*Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten, en gebaseerd op een beheerfee van 1,2% ex btw t/m 2018, vanaf 1 januari 2019 hanteren we een beheerfee van 1% ex btw). De waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven