Rendement juli 2020

Een tweede golf van covid in de VS zorgde voor nieuwe sluitingen van delen van de economie. Beurzen aarzelden om nieuwe stijgingen op de borden te zetten. Kunnen onze portefeuilles de stijging van de afgelopen maanden voortzetten?

Op 1 juli 2020, iets meer dan 10 jaar na de beursgang, wordt Tesla het meest waardevolle autobedrijf ter wereld. Groter dan Toyota. In amper een jaar tijd voegt Tesla $164 miljard aan marktwaarde toe door een fenomenale koersstijging.

Unilever maakt op 23 juli bekend dat het haar thee-divisie zal afstoten. Topman Alan Joppe lijkt harde beslissingen niet te schuwen, zoals zijn eerdere besluit om afscheid te nemen van Nederland als thuisbasis. Als het theebedrijf een aparte notering krijgt, dan zal die bij de Amsterdamse beurs worden aangevraagd. Zo luidde een eerdere toezegging van Unilever als compensatie voor het aangekondigde vertrek. Overigens publiceerde het bedrijf die donderdag ook veel beter dan verwachte cijfers

Moderna, het Amerikaanse biotechnologie bedrijf dat voorop gaat in de ontwikkeling van een vaccin tegen Covid-19 (en onderdeel is van onze portefeuilles bij Junior Beleggen), kreeg op 27 juli als eerst toestemming om haar vaccin op mensen te gaan testen. Daarmee gaat het vaccin de derde en laatste fase in. Hierna zou goedkeuring verkregen kunnen worden om het vaccin te gaan gebruiken. Op z\’n vroegst zou dit in oktober zijn.

Op 29 juli mogen de ceo\’s van Amazon, Apple, Facebook en Alphabet zich in een virtuele sessie bij het |Amerikaanse congres verantwoorden over vermeend machtsmisbruik. De vier bedrijven vertegenwoordigen tezamen 17% van de S&P index. Toeval of niet maar op 30 juli publiceren dezelfde 4 bedrijven hun kwartaalcijfers. Hieruit blijkt hun kracht andermaal. Ze profiteren stuk voor stuk van de economische verschuiving die door Covid wordt versneld.

Bij de presentatie van veel beter dan verwachte kwartaalcijfers op 30 juli, kondigde het bedrijf ook de 5e aandelen splitsing in haar geschiedenis aan. Tegen inlevering van een aandeel krijgen de beleggers eind augustus 4 aandelen terug. Het nieuws werd door aandeelhouders met enthousiasme ontvangen. Apple sloot de maand met een nieuwe hoogste koers ooit af.

\"\"
\"\"

*Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten, en gebaseerd op een beheerfee van 1,2% ex btw t/m 2018, vanaf 1 januari 2019 hanteren we een beheerfee van 1% ex btw). De waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven