Rendement oktober 2020

Covid-19 en de verkiezingen domineerden de beurzen in de maand oktober. Trump werd positief getest en herstelde wonderbaarlijk snel. Beurzen beleefden een grillige maand. De laatste week van de maand werd de slechtste week voor beleggers sinds maart. Hoe kwamen onze portefeuilles door deze volatiele maand?

Op 2 oktober blijkt Donald Trump positief getest op het corona virus. De onzekerheid die dit met zich meebrengt, leidt tot een val van de koersen in de VS. Als na het weekend blijkt dat POTUS zijn covid ervaring zelf beschouwt als een geschenk van God herstellen de koersen. Of was het het nieuws dat Biden negatief testte?

Op 13 oktober beleefde de Iphone 12 haar debuut. In een volledig virtuele introductie werd de meest geavanceerde Iphone ooit geïntroduceerd. Ontworpen voor 5G, en dus snelheid, maar gaat het apparaat ook in hoog tempo verkooprecords verpulveren? De verwachtingen van analisten zijn hooggespannen. Het toestel zou de verkooperecords van de Iphone 6 kunnen verpletteren omdat veel gebruikers toe zijn aan een vervanging van hun huidige telefoon. Het is ook de stap in de wereld van 5G waarmee Apple afhankelijk is van de snelheid van de uitrol van netwerken door telecomoperators.

Op 19 oktober komen de cijfers over de Chinese economie naar buiten. Een groei van 4,9% in het derde kwartaal. Ten opzichte van 2019… De sterke groei wordt gedreven door industriële productie en consumptie. China lijkt de gevolgen van COVID-19 onder controle te hebben. Eerder in oktober testte de stad Qindao 9 miljoen mensen in 5 dagen nadat een cluster van besmettingen aan het licht was gekomen.

Op 28 oktober 2020 zakt de koers van Shell even onder de magische grens van € 10,-. De hoeksteen van Nederlandse aandelen portefeuilles verliest in 2020 meer dan 60%. Daags na het aantikken van deze historische niveaus publiceert de energiereus haar 3e kwartaalcijfers, én verhoogt het bedrijf haar dividend weer. Een zigzaggende koers….nooit goed voor het rendement.

De laatste week van oktober is ook de laatste volle week van de verkiezingsstrijd. Het wordt ook de slechtste week voor aandelenbeleggers sinds maart. Vooral technologie aandelen worden hard geraakt. En dat vlak voor de grootste beursgang in de geschiedenis. Op 5 november moest Ant Group Co Ltd naar de beurs gaan. Een notering in Shanghai en HongKong voor de financiële tak van Alibaba.

\"\"
\"\"

*Gepubliceerde resultaten zijn netto-rendementen (na aftrek van alle directe en indirecte kosten, en gebaseerd op een beheerfee van 1,2% ex btw t/m 2018, vanaf 1 januari 2019 hanteren we een beheerfee van 1% ex btw). De waarde van uw belegging kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Scroll naar boven